Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstava "voz"

Trifunović oduzeo mobitel čovjeku u Rijeci, želio prekinuti predstavu?

Zvezdara teatar
08.02.2023.
u 12:07

Kašalj, žamor i zvonjava mobitela ometali su izvedbu hvaljene filozofske drama Zvezdara teatra iz Beograda o dvojici junaka, Belom i Crnom, koje tumače Vojislav Brajović i Sergej Trifunović

Posljednjih godina gotovo da nema izvedbe na kojoj nam pogled ne zaklanjaju svijetleći ekrani pametnih telefona, zbog zvonjave na koncertu Zagrebačke filharmonije jesenas je koncert nakratko prekinut, a nažalost, s flešom kamera i iritantnim zvrndanjem susrećemo se sve češće i u kazalištu.

Jedno takvo iskustvo opisali su nam gledatelji predstave "Voz" Zvezdara teatra iz Beograda koja je u nedjelju izvedena u riječkom HNK. Nije bila riječ o službenom gostovanju, već su organizatori, Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i SKD Prosvjeta, građanima Rijeke odlučili pokloniti besplatne karte za ovu iznimno popularnu i hvaljenu predstavu, a gledalište je bilo dupkom puno. Riječani su tu filozofsku dramu o dvojici junaka, profesoru Belom i bivšem zatvoreniku Crnom, koje tumače Vojislav Brajović i Sergej Trifunović, imali priliku gledati već 2016. godine na Festivalu malih scena kada su je i nagradili nagradom publike. No, na ovoj, 215. po redu izvedbi "Voza", upravo publika je bila – problem.

Iako su Trifunović i Brajović zaradili gromoglasne ovacije na kraju predstave, tijekom izvedbe glasnije su se od glumaca čule notifikacije, žamor iz publike, kašljanje i šuškanje.

– Sergej Trifunović se više puta u izvedbi referirao na kašalj iz publike, jer ga jednostavno nije bilo moguće ignorirati. U jednom je trenutku osobi u prvom redu poručio da "slobodno otvori bombon jer im nimalo ne smeta", a zatim i publici kazao neka samo oni pričaju, jer nema smisla da se s njima nadglasava. Dok je kružio po parteru, momku koji ga je vrlo očito fotografirao i snimao, oduzeo je mobitel, bacio ga na pod i zaradio pljesak – ispričali su nam neki od gledatelja.

Slične smo dojmove mogli pročitati i u komentarima na društvenim mrežama, a i sam je Trifunović komentirao kako mu je "malo falilo, jedno pet puta" da predstavu prekine. No, okupljenima u zagrebačkom Kerempuhu, gdje je dan poslije stigao "Voz", zahvalio je za "najfantastičniji doživljaj koji je imao na sceni".

Možda je došlo vrijeme da se vratimo u stare dane kada smo iz publike izvođače smjeli gađati rajčicama, no dotad, predlažemo da mobitele spremite i u predstavi pokušate uživati – uživo. 

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
14:21 08.02.2023.

Ma vrlo zanimljiva predstava kad su gledatelji čitali vijesti na mobitelima. I to njihovi zemljaci, jel nikog iz civilizacije nešto takvog ne zanima, samo srbiće. Srbijanska kvaliteta kulture, naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije