Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
85. godišnjice Sojuzmuljtfiljma

Tri dana magične animacije na prvom Festivalu ruskog animiranog filma

28.10.2021.
u 11:27

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema i Cinestaru Pula prikazivat će se neka od najboljih ostvarenja čuvenog ruskog studija za animaciju.

Zagrebačko kino Kaptol Boutique Cinema bit će domaćin prvog Festivala ruskog animiranog filma. Tijekom tri dana, od 29. do 31. listopada, u povodu 85. godišnjice Sojuzmuljtfiljma, zagrebačka publika imat će priliku gledati neka od najboljih ostvarenja tog čuvenog ruskog studija za animaciju.

Festival će u petak biti otvoren projekcijom animiranog filma “Hoffmaniada”, cjelovečernjim filmom redatelja Stanislava Sokolova, izrađenim u potpunosti ručno, stop-motion animacijom lutaka. Taj višestruko nagrađivani crtić uronit će vas u romantični i čarobno mračni svijet pisca E.T.A. Hoffmana i njegovih priča, među kojima su i svjetski poznati “Orašar” i “Pješčuljak”.

“Hoffmaniada” će u subotu otputovati i u Pulu, gdje će u 18 sati biti održana posebna projekcija u Cinestaru Pula. Subotnji program filmova u Zagrebu bit će posvećen kultnom ruskom animiranom liku Čeburaški, neobičnom stvorenju iz tropske šume koji upravo slavi 55. rođendan. Prikazani će biti kultni crtići o Čeburaški autora Romana Kačanova, a za djecu će biti organiziran i kviz te će imati priliku probati i posebnu rođendansku tortu posvećenu Čeburaški.

Treći dan festivala rezerviran je za najnovije animirane projekte Sojuzmuljtfiljma i crtiće za školarce poput “Zebre u kutiji”, “Tajne doline meda” i “Avanture Peće i Vuka”. U sklopu festivala održat će se i izložba dječjih crteža, zabavni kvizovi znanja, gledatelji će imati priliku i glasati za najbolji film, a prvi Festival ruskog animiranog filma ima i humanitarni karakter te će na njemu imati priliku sudjelovati i štićenici Doma za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici. Iako je program namijenjen mališanima, u filmovima mogu uživati svi.

– To je velika prilika za male gledatelje, i ne samo male već sve ljubitelje animacije, da sada svi zajedno pogledamo dobre crtiće i dobro se zabavimo – poručila je predstavnica ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj Elena Pogorelova. A ulaznice možete kupiti na stranicama i blagajnama kina Kaptol Boutique Cinema.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije