Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osmi koncert po redu

Tradicija se nastavlja - „Sevdah u Lisinskom“

sevdah
Foto: PR FOTO
1/3
13.10.2014.
u 11:37

Tradicionalni, osmi po redu koncert „Sevdah u Lisinskom“ održat će se u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 10. studenog 2014. godine, s početkom u 20 sati.

Ovogodišnji će koncert predvoditi istinski velikani, dokazano najbolji interpreti tradicionalnih bosanskih sevdalinki, Hanka Paldum i Nedžad Salković, koji već više od tri desetljeća u narodu, ali i među glazbenim kritičarima, nose titulu kraljice i kralja sevdaha.

Tomislav Kašljević, inicijator i producent ovog koncertnog okupljanja zvijezda sevdaha ove je godine uz renomirane sevdalije Nedžada Salkovića, Hanku Paldum, Seju Pitića i Reufa Fekovića odlučio ohrabriti mlade generacije pjevača sevdalinki i omogućiti im da zapjevaju na pozornici koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“. Tako će na koncertu „Sevdah u Lisinskom“ 10. studenog u pratnji orkestra maestra Dinka Mujanovića zapjevati i sjajni Ibro Bublin i Azra Husarkić koje je zagrebačka publika već imala prilike slušati protekle godine. Uz njih će pjevati Alma Subašić i Zanin Berbić, a na koncertu će gostovati i mladi talentirani harmonikaš Pavao Anić.

„Ovogodišnji je koncert zamišljen kao susret generacija pjevača sevdalinki. Na pozornici će se naći najbolji i iskusni pjevači, ali i mladi pjevači sevdalinki koji njeguju i promiču ovaj jedinstven tradicionalni glazbeni izraz,“najavljuje Tomislav Kašljević.

Dirljive sevdalinke „Emina“, „Žute dunje“, „Tebi majko misli lete", „Čudna jada od Mostara grada", „Mostarski dućani", „Moj dilbere“, „Jutros mi je ruža procvjetala", „Ali pamtim još“ i „Ne klepeći nanulama“ samo su dio repertoara koji će publika moći čuti u sklopu predstojećeg koncerta, a s obzirom da je sedam prethodnih godina ova posebna koncertna večer bila rasprodana, očekuje se da će i za ovogodišnji koncert tražiti ulaznica više.

Mnoge poklonike lijepih bosanskih sevdalinki razveselit će i najava da će se ove godine uz „Sevdah u Lisinskom“ održati i dva dodatna koncerta sevdaha u Dubrovniku i Zadru u produkciji Tomislava Kašljevića. Naime, zbog velikog zanimanja za koncertni program „Sevdah u Lisinskom“ i brojnim upitima za gostovanje ovog koncertnog programa iz drugih gradova širom Hrvatske, producentski tim koncerta „Sevdah u Lisinskom“ organizira dva dodatna koncerta sevdaha koji će se pod nazivom „Večer sevdaha“ održati 8. studenog 2014., u Dubrovniku, u hotelu „Rixos Libertas“ i 9. studenog 2014. u Zadru, u klubu „Arsenal“, a na njima će uz orkestar Dinka Mujanovića nastupiti Hanka Paldum, Nedžad Salković, Reuf Feković i mladi pjevači Ibro Bublin, Azra Husarkić, Alma Subašić i Zanin Berbić.

Ulaznice za koncerte „Večer sevdaha“ u Dubrovniku i Zadru, te također i za koncert „Sevdah u Lisinskom“ u Zagrebu, naći će se već ovih dana u pretprodaji!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije