Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priča o filozofu

Talijanska drama HNK Rijeka na turneji s dramom „Michelstaedter“

Mirko Soldano  i  Leonora Surian
arhiva VL
10.12.2010.
u 15:08

Predstava je s uspjehom premijerno izvedena krajem studenog 2010. , a nastala je prema filmskom scenariju Marca Collija i Giorgia Pressburgera, u režiji Marca Collija uz suautorstvo Antonija Staudea

Talijanska drama HNK Rijeka s novom predstavom „Michelstaedter“ o liku, djelu i životu mladog filozofa Carla Michelstaedtera, suvremenika riječkog „psovača“ Janka Polića Kamova gostuje u Umagu 13. prosinca (u 20 sati) i 14. prosinca (u 12 sati) u Teatro Cinema, a zatim ovu mini turneju nastavlja u  pulskom Istarskom narodnom kazalištu 16. prosinca (u 20 sati) te u  Gledališču Kopar 17. prosinca (u 20 sati).

Predstava je s uspjehom premijerno izvedena krajem studenog 2010. , a nastala je prema filmskom scenariju Marca Collija i Giorgia Pressburgera u režiji istaknutoga talijanskog nagrađivanoga kazališnog, filmskog i televizijskog redatelja i scenarista Marca Collija uz koautorstvo Antonija Staudea. Predstavu s podnaslovom "Biografija jednoga razjarenog uma" prate titlovi na hrvatskom jeziku pa je može pratiti i publika koja ne govori talijanski. U predstavi se uz lik Carla Michelstaedtera, čija se doktorska teza „Uvjeravanje i govorništvo“ još i danas smatra temeljnim tekstom za ravoj filozofije egzistencije, pojavljuje i lik Janka Polića Kamova i to ne slučajno. Naime, obojica su u svojim djelima nagovijestila tragedije 20. stoljeća i avangarde te su se rodili i umrli iste godine.

U naslovnoj je ulozi Mirko Soldano (na slici s Leonorom Surinam), a Janka Polića Kamova na pozornici utjelovljuje Woody Neri. Sudjeluju i Bruno Nacinovich, Elvia Nacinovich, Rosanna Bubola, Leonora Surian, Alida Delcaro, Miram Monica, Giuseppe Nicodemo, Raffaele Sinkovic, Toni Plešić, Lucio Slama. U predstavi sudjeluje i bend pod vodstvom Marija Fragiacoma, a čine ga glazbenici Janko Šepić, Maja Veljak, Antonio Staude i Mihalj Ivković. Autorsku ekipu uz redatelja Marca Collija čine scenograf Žorž Draušnik, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj svjetla Deni Šesnić, autor glazbe Mario Fragiacomo, autor videomaterijala Martino Šesnić i koreograf Žak Valenta. Suautor je Antonio Staude.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije