Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEĆANJE NA PJESNIKA

Tadijina nagrada Goranu Gatalici, stipendije Teni i Barbari

Tadijine nagrade
Foto: Vedran Balen
03.11.2017.
u 19:16

Nagrade laureatima dodijeljene su na tradicionalnim Danima sjećanja na Dragutina Tadijanovića, koji su u povodu 112. rođendana velikog pjesnika deseti put održani u Slavonskom Brodu.

Mladi kemičar, fizičar i pjesnik Goran Gatalica iz Virovitice dobitnik je ovogodišnje pjesničke nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti iz Zaklade Dragutina Tadijanovića. Povelja uspješnosti "Srebrne svirale" dodijeljena je književniku i književnom teoretičaru Goranu Remu, dok su godišnje stipendije iz Tadijine zaklade namijenjene najboljim studentima književnosti iz Brodsko-posavske i Ličko-senjenske županije u iznosu od 5.000 kuna dobile Tena Andrić iz Slavonskog Broda i Barbara Tolić iz Ruščice.

Nagrade laureatima dodijeljene su na tradicionalnim Danima sjećanja na Dragutina Tadijanovića, koji su u povodu 112. rođendana velikog pjesnika deseti put održani u Slavonskom Brodu.

U sklopu manifestacije otvorena je izložba studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti "Dogodine opet – ilustriranje Tadije", a održan je i književno-zabavni kviz o Tadijinu životu i djelu, na kojemu je sudjelovalo 112 učenika iz 28 hrvatskih osnovnih škola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije