Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
regionalni festival

Svjetska premijera filma na otvaranju 9. Zagrebdoxa

Dosad smo ga pratili na djevnoj bazi.
24.02.2013.
u 23:42

Publika će u festivalskom tjednu vidjeti više od 150 filmova, među kojima ima i Oscarovaca

Svjetskom premijerom filma „Gangster te voli\" redatelja Nebojše Slijepčevića, paralelno prikazanog u pet dvorana zagrebačkog Cineplexxa, otvoren je deveti Zagrebdox. Najveći regionalni festival dokumentarnog filma publici će predstaviti više od 150 filmova iz cijeloga svijeta. U selekciji su, naglasio je direktor festivala Nenad Puhovski, i filmovi s nominacijama za nagradu Oscar, čija je dodjela počela samo nekoliko sati nakon otvorenja Zagrebdoxa.

Publici se na otvorenju obratio i redatelj Sljepčević, ustvrdivši da za dokumentarni film u Hrvatskoj nema veće časti od projekcije na otvorenju Zagrebdoxa. Festivalska publika iznimno je dobro reagirala na njegovu dokukomediju, koja osim homorističnog elementa ima i snažnu notu socijalne drame, a govori o karizmatičnom vlasniku agencije za bračno posredovanje iz Imotskog koji pokušava riješiti probleme lokalnih neženja. Najveće zvijezde otvaranja bili su, sasvim zasluženo, glavni protagonisti filma. (vb(VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije