Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi uspjeh Vinka Brešana

Svećenikova djeca pobjednik Filmskog festivala Narodi i religije

Scena iz filma
Foto: Arhiva VL
02.12.2013.
u 12:12

Festival je prije devet godina osnovao biskup Ternija Vincenzo Paglia, sadašnji proćelnik Papinskog vijeća za obitelj, a natječu se filmovi u četiri kategorije: igrani, dokumentarci, kratkometražni međunarodni i kratkometražni mladih. Brešan je pobjednik među igranim filmovima

Film Vinka Brešana „Svećenikova djeca“ pobjedio je na ovogodišnjem IX. Filmskom Festivalu narodi i religije u Terniju, koji je zaključen sinoć dodjelom nagrada. Na filmskom festivalu, koji je prije devet godina osnovao biskup Ternija Vincenzo Paglia, sadašnji proćelnik Papinskog vijeća za obitelj, bili su filmovi u četiri kategorije: igrani, dokumentarci, kratkometražni međunarodni i kratkometražni mladih. Brešanov film je bio u konkurenciji igranih filmova i pobjednik je ovogodišnjeg festivala, na kojem je u konkurenciji bio i film Marka Vrdoljaka „Sedam dana stvaranja“.

Dok je Brešanov film sada prvi puta prikazan u Italiji, Vrdoljakov film imao je na festivalu svoju premijeru,jer je u Hrvatskoj  bio prikazan samo na zatvorenoj projekciji.  Film „Svećenikova djeca“ svidio se i publici i žiriju.

Pokrovitelji festivala su, uz Papinsko vijeće za kultturu, talijanske države i drugih institucija i veleposlanstva, ove godine bila i hrvatska veleposlanstva pri talijanskoj državi i Svetoj Stolici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije