Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Zatvor zvan čežnja

Svečana, stota izvedba "Ptičica" Filipa Šovagovića u Gavelli

Boris Svrtan i Slavica Knežević
arhiva VL
09.06.2011.
u 12:45

Priča predstave prati skupinu zatvorenika koji u zatvoru odlučuju osnovati bend nazvan "Ptičice" te pokušava pobrojati što više toga što u našem "sada i ovdje" ne valja

U petak, 10. lipnja u 19.30 sati u kazalištu Gavella na programu je svečana, stota izvedba predstave "Ptičice" Filipa Šovagovića u režiji Ozrena Prohića. Do kraja 90-ih uglavnom poznat kao glumac, Filip Šovagović se od 1998. i praizvedbe"Cigle" do 2004. godine i praizvedbe "Jazza", predstavio i dokazao kao jedan od zanimljivijih suvremenih dramatičara. "Ptičice", druga Šovagovićeva drama, poput ostalih njegovih tekstova odbija bježati od hrvatske svakodnevice te kao da, prateći skupinu zatvorenika koji u zatvoru odlučuju osnovati bend nazvan "Ptičice", pokušava pobrojati što više toga što u našem "sada i ovdje" ne valja. Zanimljivo je da drame Filipa Šovagovića - a tamo gdje su igrane bile su i hvaljene i rado gledane - do "Ptičica" nikad nisu postavljane u Zagrebu.

"Ptičice"su i tekst podnaslovljen – "Zatvor zvan čežnja", a u predstavi igraju Boris Svrtan, Ranko Zidarić, Enes Vejzović, Siniša Ružić, Zoran Gogić, Slavica Knežević, Bojana Gregorić Vejzović, Sreten Mokrović, Ankica Dobrić i Amar Bukvić.

Scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Irena Sušac, a glazbu Srđan Sacher.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije