Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Štrljić priprema program za sezonu, Mucalo čeka rujan

'10.06.2010., Split- Dusko Mucalo, novi intendant Hrvatskog narodnog kazalista, pred kazalistem.  Photo: Nino Strmotic/PIXSELL'
'Nino Strmotic/PIXSELL'
05.07.2010.
u 15:51

Aktualni intendant Milan Štrljić pripremit će program za iduću kazališnu sezonu da teatar ne bi ostao bez pet milijuna kuna koje splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući dodjeljuje Ministarstvo kulture.

Na idućoj sjednici Gradskog vijeća koja bi se trebala održati 9. srpnja neće se imenovati v. d. intendanta HNK Split, izjavila je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Aktualni intendant Milan Štrljić pripremit će program za iduću kazališnu sezonu da teatar ne bi ostao bez pet milijuna kuna koje splitskoj nacionalnoj kazališnoj kući dodjeljuje Ministarstvo kulture. Program u ministarstvo mora stići do 20. srpnja, a Gradsko vijeće u rujnu će imenovati Duška Mucala za v. d. intendanta jer Milanu Štrljiću mandat istječe 1. listopada.

Ključne riječi

Komentara 3

LE
lauf.er
23:00 05.07.2010.

Pa, dajte ljudima Mucala! Čovjeka je postavio onaj koga su Splićani izabrali za gradonačelnika - nije se sam izabrao. Kao i za Bandića u Zagrebu - svi se nešto iščuđuju, zgražaju, a ljudi su izabrani na izborima. Splićani su htjeli Keruma - dobili su ga!

EH
Ecce homo
14:26 06.07.2010.

HNK Split potpada pod Ministarstvo kulture, a ne Grad Split. Zbog toga, splitski gradonačelnik smije PREDLOŽITI kandidata za intendanta, no Ministarstvo ga potvrđuje ili ne. Za Gradsko kazalište (ako postoji), vrijede druga pravila po kojima Gradonačelnik smije POSTAVITI (imenovati) bilo koga po svom izboru.

FE
Felicijen
17:46 06.07.2010.

Pa dajte nam tog Mucala konačno! Idemo se baviti nečim drugim....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije