Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi Brešanov film

Što spaja generala, ministra i bijesne umirovljenike?

Foto: Interfilm
1/4
16.02.2018.
u 12:27

Crna komedija “Koja je ovo država!” sastoji se od tri povezane priče, dva mjeseca snimana je u Zagrebu, a u kina stiže potkraj godine

Nakon dva mjeseca snimanja u Zagrebu pala je zadnja klapa novog filma Vinka Brešana “Koja je ovo država!“.

Žanrovski crnu komediju čine tri međusobno povezane priče. Nositelj prve priče je General, druge Ministar, a treće pobjesnjeli umirovljenici. Osnova zapleta je motiv zbog kojeg se Ministar, koji je došao položiti kamen temeljac za novo krilo kaznionice, sam zaključao u zatvorsku ćeliju iz koje ni pod kojim uvjetom ne želi izići.

Scenarij potpisuje Mate Matišić, ovo mu je treća suradnja s Brešanom, a glumi zvučna ekipa u kojoj su Krešo Mikić, Lazar Ristovski, Nikša Butijer, Zdenko Jelčić, Mate Gulin, Slobodan Milovanović, Sebastian Cavazza, Branko Cvejić, Dražen Kuhn, Goran Grgić, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Luka Dragić, Alma Prica, Mladen Čutura, Vedran Mlikota, Slaven Knezović, Ksenija Marinković, Iva Mihalić, Pjer Meničanin, Milan Pleština... a predsjednika Hrvatske igra ikona europskog art filma, poljski glumac Daniel Olbrychski. Brešanove filmove “Kako je počeo rat na mom otoku”, “Maršal” i “Svećenikova djeca” gledalo je više od 600.000 kinogledatelja. “Koja je ovo država!” u kina će doći potkraj 2018.

Komentara 1

SP
Spezispezi
20:04 16.02.2018.

Opet neka jugoudbaška priča koja će dovesti čak 12o gledatelja u kina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije