Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagrebdox

Stiže "Čin smaknuća", najbrutalniji film desetljeća

'cinsmaknuca_nnn_kul_300113'
''
29.01.2013.
u 14:21

Predstavljen program popularnog filmskog festivala koji počinje 24. veljače u Cineplexxu Kaptol centar

Nešto manje od mjesec dana prije početka devetog festivala dokumentarnih filmova ZagrebDox predstavljen je program na koji se prijavilo 1800 radova, ali je, po riječima direktora Nenada Puhovskog, svega desetina uspjela ući u program.

– Polako ali sigurno ZagrebDox sa svojih dvadesetak programa, još jačim programom ZagrebDox Pro namijenjenim profesionalcima, natječajima za dokumentarce snimljene mobitelom kao i za ideje za nove filmove, postaje središnjim mjestom dokumentarizma u ovom dijelu Europe – kaže Puhovski. Među dvadeset filmova u natjecateljskom programu svojim se pedigreom i nagradama ističu, po Werneru Herzogu najbrutalniji i najnadrealniji film desetljeća, američki „Čin smaknuća\" autora Joshue Oppenheimera, švicarski dokumentarac \"Zimski nomadi\" Manuela von Stürlera i \"U potrazi za ledom\", dokumentarno putovanje cijenjenog fotografa Jamesa Baloga po Arktiku.

U programima Kontroverzni Dox i Stanje stvari, koji aktualiziraju probleme i trendove našeg prošlog i sadašnjeg vremena, bit će prikazani filmovi \"Čuvar\", nominiran za Oscara, \"Park Avenue: novac, moć i američki san\" te \"Kuća u kojoj živim\", pobjednik festivala u Sundanceu. U tradicionalnom programu Happy Dox ističe se \"Kraljica Versaillesa\", dokumentarac Lauren Greenfield.

ZagrebDox održava se od 24. veljače do 3. ožujka u kinu Cineplexx Centar Kaptol. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije