Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godina playstationa

State of Play dao nam je 40 minuta uvida u najveće nadolazeće naslove

Studio Kojima
06.02.2024.
u 12:39

Ovo bi mogla biti još jedna dobra sezona Sony PlayStationa, jer što nas čeka u 2024., otkrili smo prošloga tjedna, u kojem je Sony održao prvi ovogodišnji State of Play

Prošla je godina bila sjajna za korisnike PlayStationa, podarivši nam ogromne hitove kao što su Marvel's Spider-Man 2 i Baldur's Gate 3, kao i vrlo popularni DLC God of War Ragnarök: Valhalla. Što nas čeka u 2024., otkrili smo prošloga tjedna, u kojem je Sony održao prvi ovogodišnji State of Play.

Radi se o velikom događaju za sve korisnike PlayStationa jer nam daje ekskluzivan uvid u naslove koje ćemo igrati u idućih (barem) godinu dana. Održan prošloga tjedna, State of Play ponudio nam je čak 40 minuta trailera i videa dijelova neobjavljenih naslova među kojima se posebno istaknuo produženi pogled u igre Stellar Blade i Rise of the Ronin, koje izlaze u sljedeća dva mjeseca.

Rise of the Ronin najavljen je u rujnu 2022. kao ekskluziva PlayStationa 5 koju razvija Team Ninja, studio koji stoji iza igara kao što su Nioh i Dead or Alive. Ova avantura za jednog igrača izlazi u ožujku, a povest će nas na put slobodnog samuraja koji luta Japanom kasnog 19. stoljeća – u burno vrijeme građanskog rata u kojem se razdoblje Edo približavalo kraju.

Za hype koji se podigao oko ove najave djelomično je zaslužan i veliki uspjeh samurajske open world avanture Ghost of Tsushima koju je razvio Sucker Punch Productions, a čiji nastavak nestrpljivo čekamo. Gledajući gameplay, čini se da bi Rise of the Ronin mogao poslužiti kao dobra injekcija samuraja, ali ne i kao zamjena za Ghost of Tsushima, jer mehanikom kretanja i logikom borbe mnogo više podsjeća na također vrlo popularnu franšizu Assassins Creed.

U travnju ćemo iz prošlosti krenuti u budućnost, odnosno u svemirsku avanturu Stellar Blade čija je premijera nekoliko puta odgađana, a razvio ju je Shift Up, također kao ekskluzivu za PlayStation 5. Sudeći po šestominutnom traileru koji kombinira cinematice i igraće scene, južnokorejska kibernetička fantazija prije svega će komunicirati s fanovima postapokaliptičnog SF-a te ljubiteljima animea i aenija.

Uz recentne naslove, najviše pažnje privukao je bizarni trailer za Death Stranding 2: On the Beach, nastavak košmarnog hita Hidea Kojime premijerno predstavljenoga 2019. godine. Novi nastavak vjerojatno nećemo vidjeti do 2025., ali to nije spriječilo Sony da nam pokaže bizaran desetominutni trailer s malo ili nimalo objašnjenja u kojem smo, između ostaloga, vidjeli krilatu mačku, inteligentni šal od živih ruku, nerođenu bebu koja povraća svemirski brod, ubojite robote, katane (samuraji su očito in), ljigave potkožne implantate, ekscentrični lik nalik Jokeru iz Batmana koji koristi električnu gitaru kao oružje te čudnu stop-animiranu verziju Alana Wakea. Naravno, internet je eksplodirao u šalama, ali i vrlo ozbiljnim pokušajima analize svakog detalja suludoga videa.

Ogromna vijest bilo je i predstavljanje Judas, nove znanstvenofantastične narativne pucačine autora kultnog Bioshocka. Razvija je Ghost Story Games, a trailer koji smo vidjeli odražava karakterističan i mnogima omiljen stil Kena Levinea. Igra je smještena u Mayflower, svemirski grad koji kontroliraju strojevi, a ljudi su prisiljeni špijunirati i ubijati jedni druge zbog najmanjih prekršaja. U stilu Matrixa, glavna junakinja pronalazi put iz mračne stvarnosti, pokrećući revoluciju čiji će tijek kroz čitavu igru određivati odluke igrača.

Među zanimljivijim nastavcima izdvajamo i nasilnu SF pucačinu Helldivers II koja izlazi već ovoga tjedna, zatim također vrlo krvavi Silent Hill: The Short Message čiji datum izlaska još ne znamo, a za opuštanje stiže dinamični obiteljski platformer Sonic X Shadow Generation, te napokon PlayStation verzija popularnog Dave the Diver koji je zaludio korisnike osobnih računala i Nintenda!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije