Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranci ga vole

Slikar Toni Franović ponovno izlaže u galeriji Ephrat u Tel Avivu

Franovic
Arhiva VL
08.08.2010.
u 14:35

Trenutno ima više samostalnih izložbi ima u inozemstvu, i to od SAD preko Turske do Češke i Izraela, nego u Hrvatskoj.

Nakon poduže pauze, zagrebački akademski slikar Toni Franović od 14. kolovoza izlaže u uglednoj galeriji Ephrat u Tel Avivu u Izraelu.

Franović, prepoznat kao osebujni kolorist, ubraja se među slikare koji je razvio živu međunarodnu aktivnost. Tako više samostalnih izložbi ima u inozemstvu, i to od SAD preko Turske do Češke i Izraela, nego u Hrvatskoj.

Kao umjetnik zainteresiran ne samo za štafelajno slikarstvo, nego i za oblikovanje primjerice metala i stakla, Franović se ostvaruje i u raznim drugim likovnim područjima, pa preuzima i opremanje sakralnih prostora, napose onih iz židovske religije i baštine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije