Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZALIŠTE

Severina u riječkom HNK u prvoj dramskoj ulozi

06.03.2003.
u 00:00

Severina: Bacila sam pogled na scenarij i mislim da je riječ o zanimljivoj ulozi

RIJEKA - "Sve je dogovoreno, a za dva tjedna, nakon što riješim neke druge obveze, počinjem čitati tekst. Bacila sam već pogled na scenarij i mislim da je riječ o zanimljivoj ulozi", kazala nam je jučer u telefonskom razgovoru Severina, koju je nova intendantica HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac odabrala za naslovnu ulogu u glazbenoj komediji "Karolina Riječka".

Tom predstavom o povijesnoj ličnosti, uglednoj dami Karolini Belinić, rođ. Kranjec, koja je početkom srpnja 1813. godine spasila grad od engleskog razaranja, bit će 3. listopada ove godine otvorena sljedeća kazališna sezona.

Nakon priče koja je o Karolini početkom osamdesetih godina minulog stoljeća u riječkom kazalištu bila ispričana kao rock-opera s Radojkom Šverko u naslovnoj ulozi, ovaj put bit će to komedija temeljena na izvornoj priči Drage Gervaisa napisanoj 1950. godine

Severina nam je potvrdila da je to njezina prva velika kazališna uloga. Kao djevojčica nastupala je u splitskon HNK-u gdje je kasnije često i statirala, ali nikada nije radila ni jednu ozbiljnu ulogu.

U "Karolini Riječkoj" najviše će dakako pjevati, a intendantica i redatelj Larry Zappia dogovaraju se kojemu će skladatelju povjeriti pisanje posebnih skladbi za Severinu koje će se uklopiti u tekst.

Uz popularnu Seve u predstavi će nastupati isključivo riječki umjetnici, članovi svih ansambala HNK Ivana pl. Zajca. Severina nije prva popularna estradna umjetnica koja je nastupala u riječkom kazalištu.

Naslovnu ulogu u mjuziklu "Kiss my Kate" pjevala je početkom 90-ih u ono vrijeme vrlo popularna Tatjana Matejaš Tajči.

N. Koščić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije