Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarica jezera

Sedmi nastavak fantasy hita "The Witcher" stiže u knjižare

Foto: Netflix
1/2
23.10.2020.
u 12:23

Ovog mjeseca u izdanju Egmontove biblioteke Puls izašla je "Gospodarica jezera", sedma knjiga epske fantasy sage "The Witcher".

Davne 1985. jedan tridesetsedmogodišnji prodajni referent nije sanjao o mnogo blistavijem životu od onog kojeg je živio u komunističkoj Poljskoj.  Trideset pet godina, jedna od najboljih videoigara u posljednja dva desetljeća i jedna planetarno popularna Netflixova serija kasnije, život Andrzeja Sapkowskog je sve samo ne običan i skroman. The Witcher je od nepoznatog poljskog ljubitelja fantasyja napravio međunarodnu zvijezdu dostojnu vrhunske holivudske produkcije. 

Netflixova serija The Witcher, snimljena prema knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog je bila najgledanija originalna Netflixova serija 2019. godine.  Pogledalo ju je 76 milijuna kućanstava. Što se tiče ostatka intelektualnog vlasništva, brojke su jednako zadivljujuće – videoigra The Witcher prodana je u više od 50 milijuna primjeraka, a knjige su prodane u više od 17 milijuna primjeraka, u više od 80 zemalja i prevedene su na 37 jezika.

Osim kvantitete, Sapkowskog krasi i kvaliteta, ponosni je vlasnik vrijednih nagrada i priznanja, a možda najlaskaviji kompliment je usporedba s majstorom fantasyja, cijenjenim J. R. R. Tolkienom. Witchera uspoređuju i s Gospodarom prstenova i s Igrom prijestolja, no Witcher je i bez tih usporedbi fenomen sam po sebi. Prvi nastavak Sage o vješcu, Posljednja želja, početkom godine je postao New York Timesov bestseller, i to ne samo u kategoriji fantasyja, već u cjelokupnoj kategoriji beletristike.

Doduše, zanimljivo je primjetiti da je baš fantasy, a ne neki drugi žanr i ne samo standardnim obožavateljima, nego i široj publici, osvojio srce. HBO-ova Igra prijestolja ponosno sjedi na tronu najgledanije serije svih vremena, a zanimljivo je gledati što će se po tom pitanju događati s Netflixovim Witcherom. 

Bilo da smo jednostavno željni fantasyja i bijega u neke druge svijetove, bilo da se radi o vrhunskom spisateljskom umijeću Andrzeja Sapkowskog, jedno je sigurno - knjige iz Sage o vješcu dale su nam jedan od najdetaljnijih i najbolje istraženih svjetova modernog fantasyja u koji jedva čekamo u potpunosti uroniti. 

Ovog mjeseca u izdanju Egmontove biblioteke Puls izašla je sedma knjiga ove epske fantasy sage inspirirane slavenskom mitologijom. Gospodarica jezera nastavlja priču tamo gdje je stao prethodni nastavak, Lastavičja kula. Nakon prolaska kroz portal u Lastavičjoj kuli, Ciri se našla u posve drukčijem svijetu, Svijetu vilenjaka. Zatočena je u klopki bez izlaza. Vrijeme je prestalo postojati, a nema ni jasnih granica ni portala što vode natrag u njezin svijet. No, Ciri je dijete sudbine i ne može biti poražena. Ona zna da mora pobjeći da bi se napokon susrela s Vješcem i njegovim drugovima te pokušala pobijediti svoju najgoru noćnu moru. Čovjek koji ju je progonio, ranio i mučio, opet joj je na tragu. A svijet je i dalje u ratnom vihoru…

Foto: Netflix

Knjigu možete pronaći  u pretprodaji uz 10% popusta na shop.egmont.hr, a od studenog također i u svim knjižarama. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije