Naslovnica Kultura Glazba

Sarajevo ponovno dolazi u Zagreb!

U Zagrebu će se od 5. do 9. rujna 2014. održati još jedno izdanje JA BiH festivala...
01. rujna 2014. u 14:47 2 komentara 200 prikaza
ja bih festival
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/2

U Zagrebu će se od 5. do 9. rujna 2014. održati još jedno izdanje JA BiH festivala. Pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu, na atraktivnim zagrebačkim lokacijama održavat će se predstave, premijere I projekcije filmova, izložbe, promocije knjiga, koncerti i gastro druženja. Tako će se već u petak 5. rujna 2014. održati Sarajevski piknik pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, kojim će se otvoriti festival i na kojem će se uz gastro delicije Bosne i Hercegovine voditi razgovori o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Vrhunac prve večeri bit će koncert renomirane glazbenice Maye Sar u pratnji Mahira Sarihodžića.

Drugi dan festivala obilježit će Radionica kreativnosti i mašte koja će se održati na platou ispred kina Tuškanac, a koju će voditi poznata bosanskohercegovačka glumica Zana Marjanović i redatelj Emir Kapetanović. Uz ovu dječju radionicu u subotu 6. rujna u kinu Tuškanac održat će se i zagrebačka premijera prvog dječjeg dokumentarno – igranog filma ‘Mit o Bosni i Hercegovini’, izložba fotografija Harisa Memija – ‘Zmajevi i fanovi’, premijera filma ‘Devet položaja samoće’ i prikazivanje filma ‘Kvintet’.

U sklopu JA BiH festivala, između ostalih biti će prikazani filmovi ‘Sarajevo – grad film’, film ‘Snijeg’ Aide Begić te film Angeline Jolie ‘U zemlji krvi i meda’. Uz veliki broj filmova, kao dio programa, Ja BiH festivala održat će se i koncert grupe Zoster u Vintage Industrial baru, promocija knjiga Jasmina Imamovića, dok će u na noćnoj sceni kazališta Kerempuh biti održane Noći Magacin Kabarea s predstavama ‘Kći’ Mone Muratović i ‘Zločin i kafana’ Aldina Tucića. Atraktivan sadržaj i kvalitetan program jamstvo su da će i ovogodišnje izdanje Ja BiH festivala pokazati  sve bogatstvo sarajevske kulture i stvaralaštva, ali i veliku povezanost Zagreba i Sarajeva.

>>Počinje balkanski Cannes

Posao
KVIZ
Koliko ste odvažni za promjene u karijeri?

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar gecdra
    gecdra:

    Dobro došli na 5 dana,samo da ne ostanu trajno kao devedeset druge.

  • Tito-Tito:

    Jedino Još bosanci mogu prepoznati pravu kulturu. Hrvatska kultura od knjiga, filmova, dokumentarnih filmova, serija, kazališta itd. Je na nuli.