Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUHOVNO ŠTIVO

'Samo ljubav liječi' oporuka je i svjedočanstvo fra Zvjedana

Predstavljena knjiga Darka Pavičića 'Samo ljubav liječi'
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/16
05.12.2014.
u 23:10

Naslov knjige kolumni fra Zvjezdana posljednja je njegova poruka

U Kući susreta Tabor u Samoboru večeras je predstavljena knjiga kolumni fra Zvjezdana Linića „Samo ljubav liječi“, koje je popularni franjevac pisao kao redoviti kolumnist Večernjeg lista u razdoblju od 2010. do 2013. godine.

Dio kolumni

Knjiga sadrži samo dio fra Zvjezdanovih kolumni iz Večernjaka, odnosno samo one o blagdanima, njihovoj simbolici i značenju te o osobama, uglavnom svecima i papama, o kojima je fra Zvjezdan pisao, dok je ostalo još toliko tekstova i meditacija o raznim temama, koje ćemo prirediti u nekoj drugoj knjizi – rekao je Darko Pavičić, novinar Večernjeg lista, koji je uredio knjigu kolumni fra Zvjezdana Linića.

Naslov knjige „Samo ljubav liječi“ posljednja je poruka, koju je fra Zvjezdan Linić, rekao našem novinaru dok je bio teško bolestan.

Mnogi kolumnisti još za života objavljuju knjige svojih kolumni i sami sebi grade spomenike i mauzoleje, dok u ovom slučaju to nije riječ.

Imperativ ljubavi

Riječ je o testamentu i oporuci fra Zvjezdana Linića svima koji su ga voljeli i poštivali i koji moraju nastaviti imperativ ljubavi koji je živio i svjedočio svojim životom – rekao je Darko Pavičić.

Fra Ivan Matić, nasljednik patera Zvjezdana Linića u Taboru, ovoga vikenda predvodi duhovnu obnovu posvećenu prvoj obljetnici smrti popularnog karizmatika, koja će završiti u nedjelju 18,30 sati misom u franjevačkoj crkvi u Samoboru.

Knjiga kolumni fra Zvjezdana Linića „Samo ljubav liječi“ moći će se kupiti od sutra na svim prodajnim mjestima uz Večernji list, po cijeni od 29,90 kuna.

Komentara 6

MA
malamoja
07:51 06.12.2014.

Riječ je o knjizi patera Zvjezdana, koja nosi naslov koji vas komentatore tako iritira. Ili pišete tek toliko da si prikratite vrijeme? Zapravo je riječ o samom pateru Zvjezdanu Liniću koji je mnogima pomogao da pronađu ljubav kako prema sebi tako automatski prema drugima. Ako vam je od toga muka, ili pak smatrate da su to "boračke", to je tako jadno, već dugo nisam pročitala jadniji komentar. A pater Zvjezdan neka počiva u miru i moli za sve nas ovakve i onakve!

LP
Lebron Petrovic
11:59 06.12.2014.

Tako jednostavan čovjek je bio, a toliko Snage u njemu ! Počivao u miru !

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:32 06.12.2014.

Samo ljubav lijeći, kad ovo čujem odma mi je muka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije