Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAREĐENJE

Nakon 28 godina ekshumirat će slavnog slikara

Salvador Dali/Grafit
Foto: Pixabay
26.06.2017.
u 15:02

'Jedina stvar koja mi nedostaje je brk'

28 godina nakon smrti slavnog nadrealista Salvadora Dalija, španjolski sud naredio je ekshumaciju njegova tijela, prenosi BBC.

Slikarovu grobnu tišinu nakratko će prekinuti dokazivanje očinstva koje je pokrenula njegova navodna kćer Pilar Abel. Abel, 58-godišnja astrologija i vidovnjakinja, tvrdi kako je njena majka, dok je kao domaćica radila u Cadaquésu, s Dalijem imala aferu.

2007. i 2008. godine, Abel je napravila DNK test koristeći posmrtnu masku Salvadora Dalija - no njihov genom nije se poklapao. Također, Nicholas Descharnes, sin bliskog Dalijevog prijatelja i autor njegove biografije španjolskim je medijima nebrojeno puto kazao kako Abel ništa ne veže uz ikonu nadrealizma.

Sve to nije je obeshrabrilo, a svoju borbu za dokazivanje očinstva temelji i na fizičkoj sličnosti Dalija i sebe.

- Jedina stvar koja mi nedostaje je brk - poručila je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije