Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGOVI

Roman o zabranjenoj ljubavi Marijane Dokoza nominiran za najbolju knjigu godine

21.11.2019.
u 17:54

Roman govori o velikim i tragičnim, bolno ranjivim, a opet strastvenim iskustvima ljubavnih vrućica, to je priča u kojoj će svatko pronaći dio svoje osobne istine.

Roman Tragovi, Marijane Dokoza, urednice hrvatsko-njemačkog mjesečnika Fenix Magazin i novinarke Večernjeg lista, nominiran je za Najbolju knjigu godine u izboru književne stranice "Pisci i Književnost".

- Nominaciju najbolje domaće PiKK knjige dobili smo tako što smo gledali analitiku grupe, stranice, profila i Instagrama Pisci i Književnost. Knjige koje su često komentirane na našim stranicama, lajkane, slale su se poruke i upiti o njima, pisali se osvrti, recenzije i fotografirale knjige... To sve smo uzeli u obzir i složili listu 20 nominiranih. Analitika je rađena prema statistici Pisci i Književnost i nije nam namjera umanjiti vrijednost bilo koje druge knjige koja se neće naći na ovoj listi ili nije spomenuta - govori Kruno Šafranić, književnik i urednik stranice "Pisci i Književnost".

Roman govori o velikim i tragičnim, bolno ranjivim, a opet strastvenim iskustvima ljubavnih vrućica, to je priča u kojoj će svatko pronaći dio svoje osobne istine. Priča o ljubavi, onakvoj kakva se događa samo jednom u životu, ali ovaj put je zabranjena. Autorica kroz roman prolazi kroz sve trenutke takve zabranjene, ali istinske ljubavi. Od zaljubljenosti, shvaćanja ljubavi, boli koja ponekad nadilazi volju za životom.

- Dok čitate roman imate osjećaj kao da ste dio priče koja se uistinu događa. Kao da možete opipati sve te likove, i osjetiti ono što oni osjećaju. Dok sam čitala nisam imala osjećaj da je priča, fantazija autorice. Nema uljepšavanja, nelogičnih scena, sve ono što je napisano doista se može dogoditi i događa se. Nevjerojatan je osjećaj bio čitati taj roman - napisala je Tina Lovrić, u jednom komentaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije