Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka 2020

Razorna Anna Calvi u metropoli europske kulture

Foto: NI Syndication/PIXSELL
21.05.2019.
u 12:13

Anna Calvi jedno je od najzanimljivijih kantautorskih imena europske glazbene scene, koju je već istoimeni debitantski album iz 2011. godine lansirao među zvijezde, a nominirana je za Mercury Prize i Brit Awards, kao i za nagrade The Guardiana, BBC-a i drugih najuglednijih britanskih medijskih kuća. Albumom “One Breath” iz 2013. potvrdila je snagu svojeg autorstva, a treći studijski album “The Hunter” koji će u četvrtak navečer promovirati u Rijeci zacementirao je njeno ime na top-ljesticama ne samo u rodnoj Britaniji nego i u drugim zemljama svijeta.

Suradnja s najvećima

Prepoznata kao emotivna kantautorica, virtuozna gitaristica i izvođačica razorne scenske prisutnosti, dosad je surađivala s velikim imenima poput Briana Ena i Marianne Faithful te s Davidom Byrneom, s kojim je izdala album obrada Strange Weather 2014. godine. Pod palicom Roberta Wilsona 2017. godine je skladala glazbu za operu »The Sandman«. U Hrvatskoj je već nastupila 2016. godine, u velikom pogonu Tvornice kulture. Njen nastup tjednima se prepričavao kao izrazito dojmljiv, pa ne čudi da je na koncertu Anne Calvi u ljubljanskom kinu Šiška krajem prošle godine sve vrvjelo od hrvatskih slušatelja.

Rijetko intimno iskustvo

Koncert u prostoru perivoja Guvernerove palače, odnosno Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u Rijeci bit će sjajna prilika da se u senzualnom glasu i nesputanoj scenskoj energiji Anne Calvi uživa u intimnoj, čak pomalo ekskluzivnoj atmosferi, jer ova kantautorica već sada puni mnogo veće dvoranske prostore u kojima često strada osjećaj neposrednosti, a u glazbi poput njene najljepše je uživati bez žamora i naguravanja s tisućama znojnih tijela. Vidimo se u Rijeci!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije