Naslovnica Kultura Knjige

Psihološki triler iz svijeta trudnica iz predgrađa

21. kolovoza 2018. u 13:55 0 komentara 402 prikaza
Foto: arhiva Znanje

Triler u čijem su središtu dvije trudnice, žene koje čitatelj sreće u zadnjim tjednima njihovih trudnoća, neposredno prije poroda! I što tu može biti uzbudljivo, dostojno teme napetog trilera?

preporučujemo knjigu tjedna Erotsko putovanje kroz vrijeme u doba vilenjaka

U rukama pravog majstora te dvije žene postaju junakinje psihološkog trilera koji nudi nevjerojatan pogled na naoko siguran svijet. Taj majstor uzbuđenja koje raste od stranice do stranice, a sve se događa u uobičajenim danima trudnica iz (dobrostojećeg) predgrađa među kojima nema terorista, klanova organiziranog kriminala i sličnih “sastojaka” romana ove vrste. Baš zbog toga Michael Robotham (Australac, novinar, ali i autor koji je kao skriveni pisac pisao brojne “autobiografije” britanskih političara, pop-zvijezda i pustolova) i uspijeva stvoriti toliko zastrašujuću priču. Njegov roman “Sve njezine tajne” (Znanje, urednica Bojana Franić, prijevod Damir Biličić, 99 kuna) doslovce čitatelja prikuje za stolicu, a čak i sam njegov kraj nudi još jednu tajnu čiju odgonetku nikada nećemo doznati.

Nova knjiga: John Strelecky "Kafić na kraju svijeta" “Alkemičar za 21. stoljeće” idealno je štivo za plažu

Priča je to koja u svojoj podlozi ima obiteljske tajne, na jednoj su strani one koje čuva cijela obitelj i time zapravo teško psihološki ošteti jednu tinejdžericu, a na drugoj ženske tajne koje se događaju u skladnom braku. Zlobnici bi rekli: svakom braku. Upravo zbog toga ovo je roman koji daje nevjerojatan uvid u to koliko toga zapravo pretpostavljamo o tuđim životima, koliko idealiziramo neke odnose, brakove, situacije, a kako je zapravo nemoguće pretpostaviti što se zbiva iza tuđih kućnih zidova. Naravno, u ljudskoj je prirodi da misli kako je trava uvijek zelenija u tuđem dvorištu i da priželjkuje život koji mu se čini savršenim. No savršenstva u životu nema i to smo trebali naučiti otprilike u trenucima kada smo upisivali srednju školu, ali upravo je to životna lekcija koja nam lako izmiče. Zato je ovo triler koji nudi zabavu, ali i pitanje: što se stvarno događa uz svijetu ljudi koje srećemo svaki dan.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.