Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko ljeto

Prvi nastup hrvatskog mandolinskog i gitarskog orkestra

Hrvatski mandolinski i gitarski orkestar
arhiva VL
21.07.2011.
u 14:23

Cilj je predstaviti djela koja su obilježila suvremenu hrvatsku glazbu za mandolinu jer je mandolina, kao internacionalni instrument, ali istodobno i hrvatsko tradicijsko glazbalo, neupitno ušla u antologiju suvremene hrvatske glazbe

U sklopu 57. Splitskog ljeta Meštrovićevim Crikvinama – Kaštilcu, u petak, 22. srpnja s početkom u 21 sat, koncert će održati Hrvatski mandolinski i gitarski orkestar. Pod ravnanjem dirigenata Vlade Sunka i Vladimira Lukasa ovaj ansambl, sastavljen od tridesetak mandolinista i gitarista, članova mandolinskih orkestara iz Splita, Zagreba, Imotskog, Šibenika, Makarske, pod ovim imenom i u ovakvom sastavu nastupa prvi put.

Osnivanje Hrvatskog orkestra mandolinista i gitarista, krovna udruga mandolinista u Hrvatskoj, potaknuo je osnivanje Hrvatskog orkestra mandolinista i gitarista kako bi promovirao mandolinu i glazbu za mandolinu u Hrvatskoj. Idući koncert predstavlja izbor iz onoga što se u mandolinskoj glazbi u Hrvatskoj dogodilo u posljednjih dvadeset pet godina. Cilj je predstaviti djela koja su obilježila suvremenu hrvatsku glazbu za mandolinu jer je mandolina, kao internacionalni instrument, ali istodobno i hrvatsko tradicijsko glazbalo, neupitno ušla u antologiju suvremene hrvatske glazbe.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije