Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Igrama

Promocija knjige 'Dubrovački spomenar' Vedrana Benića

knjiga, Vedran Benić, Dubrovački spomenar
arhiva VL
06.08.2012.
u 11:02

Sa 476 stranica u tvrdome uvezu, knjiga je bogato ilustrirana s više od 250 iznimno zanimljivih, mahom prije neobjavljenih, starih fotografija

Knjiga dubrovačkoga novinara Vedrana Benića „Dubrovački spomenar - Sentimentalno putovanje sjećanjem na Grad“ bit će predstavljena u utorak, 7. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora. Knjigu će predstaviti intendant Igara dr. sc. Ivica Prlender, autor predgovora Luko Paljetak, urednik Stjepo Martinović te sam autor, uz sudjelovanje studentske klape „Kaše“, prvonagrađene na nedavnom festivalu u Omišu, a sve će biti popraćeno „pokretnim slikama“ nekadašnjega Dubrovnika.

S podnaslovom „Sentimentalno putovanje sjećanjem na Grad“, knjiga Vedrana Benića u izdanju zagrebačke izdavačke kuće arsIRIS, svojevrsna je kombinacija istraživanja arhivske građe i autorovih sjećanja na teme koje zaobilazi „velika“ povijest, poput butiga (dućana), betula, kavana, kina, tramvaja, fakina te onih posebnih ljudi iz dubrovačke svakodnevice 20. stoljeća za koje je u Gradu skovano ime oriđinali. Te su teme dio nostalgične slike Grada, koja još živi među stanovnicima Dubrovnika, Dubrovčanima diljem svijeta i mnogobrojnim zaljubljenicima u taj Grad.

Sa 476 stranica u tvrdome uvezu, knjiga je bogato ilustrirana s više od 250 iznimno zanimljivih, mahom prije neobjavljenih, starih fotografija. Također, dosljedno spomenarski, na kraju su četiri prazne stranice za intimne usputne zabilješke čitatelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije