Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ludens Teatar

Problem predstave 'Izbori' nije teška korupcija nego glupost

Izbori, Ludens Teatar,
arhiva VL
14.11.2011.
u 15:42

U tužnu priču o puricama i istospolnim brakovima te predsjedniku koji želi otići s hrpom dolara u džepu naša se (mnogo tužnija i ružnija) politička stvarnost jednostavno ne uklapa

Izbori, crni fondovi i korupcija na najvišoj razini – bili su to jaki mamci za najnoviju predstavu Ludens Teatra. Koprivničku premijeru pratio je čak i crveni tepih, a zagrebačka publika predstavu je vidjela na nedjeljnom gostovanju u kazalištu Gavella.

Na žalost, od velikih očekivanja i usporedbi s našom trenutačnom situacijom oko izbora nije se dogodilo – baš ništa! Tekst Davida Mameta zapravo govori o gluposti političara i ismijava neke od američkih svetih tradicija. U tužnu priču o puricama i istospolnim brakovima te predsjedniku koji želi otići s hrpom dolara u džepu naša se (mnogo tužnija i ružnija) politička stvarnost jednostavno ne uklapa. To više što je tekst kroatiziran općepoznatim, ali već otrcanim poštapalicama poput “Tko je jamio, jamio je!”.

I zato su "Izbori" s pričom iz Ovalnog ureda loša kazališna predstava u kojoj su se izgubili svi – i redatelj Dario Harjaček i njegovi glavni glumci Sven Šestak i Vladimir Tintor. Ceh plaća publika koja se dosađuje.

Komentara 3

BI
boli istina
19:27 14.11.2011.

Pitam se zasto ove \"nazovi novine\" nisu dale ni jedno slovo o smrti velikana Petra Kralja koji je srpski glumac ali je rodjen u Hrvatskoj(Glini).Bez obzira na sve netrpeljivosti G.Kralj je zaduzio ovaj prostor svojim radom i kvalitetom.Mislim da je zasluzio da se koja rijec napise vizavi svih onih koji su ga rado gledali i slusali.

ID
ideals1
22:51 15.11.2011.

Ja stvarno ne znam koju predstavu u kojem teatru je ova samoprozvana „kriticarka“ ( bez da ima legitimnog iskustva u pisanju istih) gledala, ali niti jedna recenica u kritici nije smisaona. Rezija je vise nego cjelovita a glumci ITEKAKO vladaju scenom. Ne znam koliko je propatila publika, ali su od silne boli zvali ansambl na naklon 4 puta uz gromoglasni pljesak. Draga gospodjo ja shvacam da nemamo svi smisla za humor i da ne mozemo svi biti desnicarski placenici, ali Vi ignorirate cinjenicno stanje i besramno LAŽETE. I ne mogu ne primjetiti da uopće niste pogledali predstavu. Ako planirate, preporucam Vam da sjednete u parter s lijeve strane pa možda nešto od predstavljenog i vidite kako treba. A upravo ste vi razlog zasto ne kupujem \'Vecernji list\' jer se bojim da svi do jednog novinara iznose neistine poput Vas.

ID
ideals1
22:52 15.11.2011.

Također Vam preporucam da se klonite pisanja kritika, i zaradite svoj novac uredjujuci rubriku „Kultura“ na koju ste iz nekog, samo visim silama, znanog razloga stavljeni, jer ispadate smjesniji od ove odlicne predstave. Ipak, netko se mora nasmijati i Vasojj tragediji. Usput Bojana, zaboravih napomenut— da se ne mogu se oteti dojmu da ste na kraju cijele predtsave jedino Vi ostala ne pomilovana purica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije