Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 65. godini

Preminuo poznati hrvatski glumac Božidar Alić

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
03.03.2020.
u 09:30

U 65. godini preminuo je hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Božidar Alić.

Poznati hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Božidar Alić preminuo je u 65. godini. 

Alić je rođen u Zagrebu 24. prosinca 1954. godine. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu te igrao u Piccolo teatru u Milanu. Uz zapažene uloge u TV serijama poput "Vučjaka", "Ponosa Ratkajevih" i "Zabranjene ljubavi", na filmu je debitirao 1977. u drugoj glavnoj muškoj ulozi u “Akciji stadion” Dušana Vukotića, a glumio je u filmovima "Duga mračna noć", "Četverored", "Živi bili pa vidjeli" i drugim ostvarenjima. Strastveno se bavio glazbom te je snimio CD s talijanskim pjesmama, imao seriju koncerata s maestrom Brankom Bulićem, sudjelovao na albumima Arsena Dedića te sastava Black Coffee. Snimio je izniman broj radijskih drama te redovito gostovao u radijskim programima. 

Vijest o iznenadnoj Alićevoj smrti na društvenim mrežama objavio je Pero Kovačević, izrazivši sućut njegovoj obitelji i supruzi Sandri. 

Božidar Alić ostat će zapamćen i po svom aktivnom političkom angažmanu, javnim istupima i sudjelovanju u brojnim protestnim akcijama. 

Komentara 50

DU
Deleted user
10:46 03.03.2020.

Odličan glumac i tu bi stao...počivao u miru Božijem

Avatar southman
southman
09:56 03.03.2020.

RIP . Laka mu hrvatska zemlja.

PA
Pahor
10:41 03.03.2020.

Počivao u miru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije