Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gastronomad Yves

Predstavljena melankolična kuharica Yvesa Ivice Prtenjače

knjiga ivice prtenjače
arhiv vl
12.03.2011.
u 09:21

Popularni pjesnik i prozaik te kulturtreger Ivica Prtenjača u restoranu Gastronomada u središtu Zagreba predstavio je svoju melankoličnu kuharicu "Kod Yvesa". Riječ je o zbirci recepata i poetskih priča.

Ivica Prtenjača popularni je i omiljeni pjesnik i prozaik. Vole ga pulski Kiklopi (osvojio je već dva poetska), vole ga strane pjesničke nagrade (nagrađen je Ristom Ratkovićem u Crnoj Gori). I Ivica Prtenjača voli druge ljude pa je vodio na stotine predstavljanja knjiga svojih književničkih kolega. Odnedavno je i volonterski predsjednik Goranovog proljeća. Nije polemičan, ali je zato altruist i hedonist. Stoga nikoga nije začudilo kada je objavio ambicioznu zbirku kulturoloških recepata i kratkih poetskih priča nazvanu "Kod Yvesa". Za pisanje svoje osebujne, mahom ipak mediteranske kuharice Prtenjača se poslužio vlastitim likom posuđenih iz svoje poteske zbirke, a svoju je najnoviju knjigu objavljenu kod Profila predstavio u petak navečer u klubu Gastronomada. Uostalom, svaki je pravi pjesnik i pisac nomad koji se gastronomijom služi ne samo za hranjenje tijela, nego i za okrijepu duše.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:36 12.03.2011.

\"zbirka recepata i poetskih priča\".. hmm..kuhati ne volim, poetske priče volim, možda da svaku drugu stranicu pročitam? šala..g.Prtenjača zaslužuje moje poštovanje još od prije, tako da vjerujem da će i ovaj roman polučiti uspjeh, obzirom na njegov stil pisanja, čitatt će ga ljudi s lakoćom..ko i sve do sad. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije