Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popratno na Igrama

Predstavljanje monografije "Joško Juvančić Jupa"

monografija, Joško Juvančić Jupa,
arhiva VL
16.08.2011.
u 14:45

Važan dio ove knjige jest i izuzetno velik broj fotografija iz svih razdoblja Juvančićeva stvaralaštva, kao i priloženi joj DVD s dokumentarnim filmom "Jupa na Igrama"

U sklopu popratnog programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara za srijedu 17. kolovoza, u atriju Kneževa dvora u 21.30 sati, zakazano je  predstavljanje monografije posvećene kazališnom djelovanju redatelja, pedagoga i dugogodišnjeg ravnatelja dramskog programa Dubrovačkih ljetnih igara Joška Juvančića.

Knjiga "Joško Juvančić Jupa" tiskana je u nakladi Dubrovačkih ljetnih igara, a podijeljena je u tri dijela: prvi dio opsežna je studija koja kronološkim slijedom prati cjelokupni kazališni put Joška Juvančića, drugi dio osmišljen je u nešto ležernijem tonu, kao kolaž fotografija i fragmenata raznovrsnih tekstova posvećenih njegovom djelovanju na Igrama, dok je treći dio knjige teatrografski dodatak s popisom Juvančićevih kazališnih režija i osnovnim biografskim podacima.

Važan segment ove knjige, koju je napisao i priredio Hrvoje Ivanković, a likovno uredio Luka Gusić, jest i izuzetno velik broj fotografija iz svih razdoblja Juvančićeva stvaralaštva, kao i priloženi joj DVD s dokumentarnim filmom Jupa na Igrama, što ga je uz koproducentsku podršku Hrvatske radiotelevizije, režirao i montirao Hrvoje Juvančić.

Na predstavljanju knjige Joško Juvančić Jupa, uz njena glavnog aktera Joška Juvančića, sudjelovat će i intendant Igara Ivica Prlender, autor i priređivač Hrvoje Ivanković, predsjednik HDDU Goran Grgić te članovi festivalskog dramskog ansambla koji će pročitati nekoliko kraćih ulomaka iz monografije, a publici će se predstaviti i sedmominutni sažetak filma "Jupa na Igrama" koji je posebno za ovu prigodu priredio Hrvoje Juvančić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije