Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkazana premijera Gavellinog "Obaveznog smjera"

Predstava se vraća u Tunel Grič čim to korona dozvoli

Foto: Arhiva Gavella
12.12.2020.
u 18:48

Izlazeći s pretpremijere nove Gavelline predstave "Obavezan smjer", a riječ je o atorskom projektu Enesa Vejzovića, razgovarali smo o čudnim novonormalnim okolnostima u kojima živimo, ali na sreću i još uvijek idemo u kazalište. Tom je prilikom Enes rekao:"Čudo je da smo ovo uopće uspjeli postaviti, jer da se jedan čovjek  razbolio..." 

Izgleda da nas je korona čula!

Nakon te prve izvedbe za publiku stigla je vijest da je jedan od članova tehničke ekipe predstave pozitivan na koronavirus. Kako se predstava igra u Tunelu Grič, a iako je oboljeli kolega tamo nije bio još od srijede, u  Gavelli su, nadasve odgovorno, odlučili otkazati subotnju premijeru i izvedbu najavljenu za nedjelju, zbog sigurnosti svih glumaca, ali i publike. Iz kazališta poručuju da će se vratiti u Tunel  Grič čim to bude  moguće, a preporuka glasi: svakako pogledajte ovu predstavu koja na inovativni način progovara o strahovima, pa i  paranoji, u kojima  danas živimo.

Enes Vejzović je autor koncepta, teksta i režije, a on je "Obavezan smjer" nazvao "dramskom instalacijom". Publika u Tunel ulazi u grupama po troje ili četvero, te kroz tunel prolazi različite situacije i sreće različite likove, a sve ostaje tek na naznakama.  No, oprez, nije ovo za one slabih živaca, jer ozračje je teško i kako se ulazi dublje u tunel postaje sve mučnije,  a glumci su na dohvat ruke, te promatrač neizbježno uranja u  emocije koje nude. Nisu ugodne. Baš kao što nije  ni naš sadašnji život. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije