Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazališna premijera u Splitu

Predstava "I u našem smijehu" izazvala smijeh Splićana

Redatelj Robert Raponja
Davor Javorović/PIXSELL
20.10.2015.
u 11:50

U Gradskom kazalištu Split premijera komedije Kalmana Mesarića

Druga ovosezonska premijera izvedena u režiji Roberta Raponje u GKM-u Split, komedija Kalmana Mesarića “I u našem gradu” ostvarena u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku i Centrom za kulturu Sigmund Romberg iz Belišća, izmamila je smijeh i oduševljenje probrane splitske publike. Mesarićeva komedija u tri čina, protkana humorom prati prijelomne trenutke zamršenog ljubavnog četverokuta. Napisana je davne 1934. godine, ali ju je redatelj osuvremenio i smjestio u sedamdesete u kojima još nije bilo mobitela, pisala su se pisma i slali telegrami.

Prvi čin odvija se  u odvjetničkom uredu, drugi na brodu “Kraljica Marija”, a treći kod istražnog suca. Ljubavni skandal prepliće se s prijevarama i financijskim pronevjerama, a likovi su nemoralni odvjetnik, mladi zavodnik, naivci i mondene dame. Igraju ih vrlo uspješno Lidija Florijan, Katica Šubarić, Sara Moser, Siniša Novković, Vanja Jovanović i Goran Vučko. Kostimografiju potpisuje Zdenka Lacina, scenografiju Jasmina Pacek, a odabir glazbe i projekciju Catalin Bocirnea. Komedija "I u našem gradu" vrlo je pitka predstava koja će svakoga zabaviti i nasmijati pa se nadamo kako neće igrati samo jednu sezonu. Jer iz kazališta se ne mora uvijek izići s "dubokim"  filozofskim razmišljanjima u stilu "što je pisac htio reći, koji je smisao života..." 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije