Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera u Kerempuhu

Pred publiku stiže "Pseće srce", djelo koje je uzrujalo sovjetsku vlast

Arhiva Kerempuh
23.09.2022.
u 13:58

Premijera drame nastale prema romanu Mihaila Bulgakova na rasporedu je u petak 23. rujna u Satiričkom kazalištu Kerempuh

Profesor Preobraženski, ugledni je liječnik i znanstvenik koji proučava sve moguće načine na koje se ljudski organizam može pomladiti. Tako se dosjeti tome da jednome psu lutalici transplantira ljudsku hipofizu. Eksperiment uspijeva, pas postaje sve mlađi i postupno se pretvara baš u onakvog čovjeka čiji je organ naslijedio. Postaje pijanac, prostak, prevarant, lopov i, kao najveći udarac profesoru – poklonik komunističke vlasti....

To je priča "Psećeg srca", romana Mihaila Bulgakova, djela koje  je toliko uzrujao tadašnju vlast SSSR-a da je bio cenzuriran dugi niz godina. Napisan je 1924. godine, a objavljen tek nakon Bulgakovljeve smrti, 1969. godine, i to u  Parizu, a tek 1987. u Sovjetskom Savezu. Sada taj roman postaje predstava Satiričkog kazališta Kerempuh, a jedan od protagonista priče je pas Šarik, lik kojib predstavlja dragocjen scenski izazov i nudi jedan nesvakidašnji glumački zadatak. Autori adaptacijeromana su: Vedrana Klepica i Ivan Penović, redatelj je Aleksandar Švabić, a glavne uloge tumače:Filip Detelić kao Šarik. Luka Petrušić kao doktor Preobraženski  i Matije Šakoronja kao Bormenthal, njegov asistent. 

Premijera je u petak, 23. rujna u 20. sati, a reprizne izvedbe su na rasporedu u subotu i nedjelju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije