Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSAN ORLEAN

Američka autorica bestselera za Večernji: Spaljivanje knjiga je kao ubijanje živog bića

30.11.2023.
u 11:07

Autorica bestselera “The Orchid Thief” prema kojemu je snimljen film “Adaptacija” s Nicolasom Cageom i Meryl Streep, trenutačno je na mini turneji po Hrvatskoj gdje promovira svoj novi hit, “Knjigu o knjižnici”. Javna knjižnica u Los Angelesu izgorjela je 29. travnja 1986., istog dana kada je svjetska javnost saznala za černobilsku katastrofu. Susan Orlean piše o ovom zloglasnom požaru u kojem je izgorjelo gotovo pola milijuna knjiga i knjižnici koju je vatra gotovo uništila u neodoljivoj priči koja se raspliće u neočekivanim smjerovima i čita u jednom dahu

Komentara 1

PA
pasodoble12
17:57 30.11.2023.

Obzirom da smo uglavnom mesojedi, ubijamo određena živa bića zbog hrane. Ali ako se ovdje misli na ljudska bića, nema većeg zla od ubijanja čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije