Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večeras i nagrade

'Pogrešna dostava' pobjednik je 11. Zagreb Film Festivala!

pogresna dostava
''
26.10.2013.
u 13:28

Nagrada Zlatna kolica za najbolji kratki igrani film otišla je ove godine u ruke rumunjskog režisera Tudora Christiana Jurgiua čiji je 21-minutni ''U akvariju'' osvojio i 1000 eura.

Film Ritesha Batra ''Pogrešna dostava'' pobjednik je ovogodišnjeg 11. izdanja Zagreb film festivala! Snimljen u indijsko-njemačko-francuskoj koprodukciji pomeo je konkurenciju te uz Zlatna kolica osvojio nagradu u iznosu od 4000 eura. 

Nagrada Zlatna kolica za najbolji kratki igrani film otišla je ove godine u ruke rumunjskog režisera Tudora Christiana Jurgiua čiji je 21-minutni ''U akvariju'' osvojio i 1000 eura. Najboljim dokumentarnim filmom žiri je proglasio ''Kapetana i njegova gusara'', njemačko-belgijski film Andyja Wolfa kojem će večeras također biti uručena nagrada od 1000 eura. Ivan Sikavica proglašen je najboljim u programu Kockice te je njegov film ''Ko da nisi ti'' uz Zlatna kolica ''zaradio'' i 10.000 kuna.

Posebno priznanje u dugometražnoj konkurenciji dodijeljeno je Neviu Marasoviću za ''Vis-a-Vis'', u kratkometražnom programu Dancu Guðmundur Arnar Guðmundsson za ''Dolinu kitova'', u dokumentarnom Željku Mirkoviću iz Srbije za film ''Drugi susret'' te u Kockicama za hrvatski film ''Srami se'' Darije Blažević.

Festival službeno traje do nedjelje, no danas u 20 sati u kinu Europa bit će održano službeno zatvaranje kao i svečana dodjela festivalskih nagrada. Nakon ceremonije dodjele održat će se premijera filma Krugovi redatelja Srdana Golubovića.

>>Prijemčiva crna komedija idealna za otvaranje ZFF-a

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije