Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Operna diva

Platea Magazin najavio je izlazak novog albuma Sonye Yoncheve

Sonya Yoncheva
24.10.2017.
u 14:15

Sonya Yoncheva nastupit će 31. listopada u Lisinskom - uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Dominga Hindoyana, otvorit će novu sezonu ciklusa Lisinski Arioso. Na njemu će se naći najljepše arije i dueti iz opera Giuseppea Verdija, a poseban gost je njen brat, tenor Marin Yonchev.

Ova operna diva u Parizu trenutno igra Elizabetu u operi "Don Carlo" ovog velikog skladatelja. Kritika i publika oduševljeni su zvjezdanom postavom opere, koju, osim Sonye, čine Elina Garanca, Jonas Kaufmann i Ludovic Tezier. Francuska verzija djela pod ravnanjem maestra Krzystofa Warlikowskog, odlično pristaje njenom karakteru i glasu.

Žene su te koje su razvalile sve pred sobom. Sonya Yoncheva, sa sposobnošću da odigra istovremeno snagu i ranjivost Elizabete, sa zvukom koji je otvoren, topao i velikodušan. - Shirley Apthorp, Financial Times.

Sonya Yoncheva kao debitantica u ulozi Elizabete Valois otvara novo poglavlje u uzlaznoj karijeri. Radi se o zahtjevnoj ulozi koju je Yoncheva prelijepo donijela. Zavidna dikcija i vokalna preciznost krase najistaknutije appoggiature u kombinaciji s impresivnom projekcijom, rezonantnih niskih tonova te fantastičnih messa di voce u visokim dionicama. Njena prisutnost na bini naglašena je kostimografijom (koju neki smatraju neumjesnom) inspiriranom ženstvenošću i sjaju pedesetih godina. Tako je istaknuta ljepota Yoncheve u svakom smislu. Elizabetina posljednja arija u petom činu "Toi qui sus le neant des grandeurs de ce monde" u kojoj tragična princeza žudi za smrću, bez imalo je sumnje bila jedna od najsvjetlijih točaka večeri. - Malina Gueorguiev, Operawire.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije