Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vezuvska vrata

Pjesnička nagrada "Tin Ujević" Nedi Mirandi Blažević-Krietzman

neda miranda blažević-krietzman
branka primorac
06.07.2012.
u 11:52

Hrvatska pjesnikinja s američkom adresom Neda Miranda Blažević-Krietzman ovogodišnja je dobitnica nagrade "Tin Ujević" koju tradicionalno dodjeljuje DHK. Nagrada je autorici uručena u Vrgorcu.

Hrvatska pjesnikinja, ali i slikarica, kiparica i fotografkinja s američkom adresom Neda Miranda Blažević-Krietzman ovogodišnja je dobitnica nagrade “Tin Ujević”. Najvažniju hrvatsku pjesničku nagradu za recentnu zbirku poezije laureatkinji je u Vrgorcu uručio predsjednik Društva hrvatskih književnika Božidar Petrač. Pjesnikinja je nagrađena je za svoju desetu zbirku poezije “Vezuvska vrata” koju je lani objavila zaprešićka Fraktura.

Prvu zbirku poezije “Zebra” pjesnikinja je objavila 1976. godine. U ponedjeljak 9. srpnja književnica će u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića predstaviti knjigu pripovjedaka “Marilyn Monroe, moja majka”. Knjigu je objavila Fraktura, a razgovor s autoricom počinje u 20 sati.

Komentara 1

CH
Changi
14:26 06.07.2012.

Jedna od crveno buržoaskih kćeri...tata Jakov bi bio ponosan...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije