Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk ivana pl. zajca

Pijanist Filip Fak novi je ravnatelj riječke Opere

04.03.2021.
u 10:40

Članovi Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca za ravnatelja Opere imenovali su Filipa Faka.

Nakon sjednice Kazališnog vijeća kompletiran je ravnateljski tim koji će voditi HNK Ivana pl. Zajca u sljedeće četiri godine. Na prijedlog intendanta Marina Blaževića, za ravnatelja Opere članovi Kazališnog vijeća imenovali su Filipa Faka. Tako se ovaj istaknuti pijanist i skladatelj, čest umjetnički suradnik riječke Opere, pridružio timu umjetničkih ravnatelja što ga čine i ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica, ravnateljica Baleta Maša Kolar i ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo. Uz poslovnu ravnateljicu Martinu Radelju, najuži krug suradnika intendanta Marina Blaževića čine i Alan Vukelić koji će upravljati Tehnikom, te upraviteljica Promidžbe, marketinga i prodaje Ana Miljanović.

Filip Fak pijanist je i skladatelj rođen 1983. godine u Rijeci. Profesor je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i solo pijanist Zagrebačke filharmonije, a trenutačno obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Nastupao je kao solist i komorni muzičar u gotovo svim važnijim hrvatskim kulturnim centrima te u desetak europskih zemalja, SAD-u, Meksiku i Kini. 

Komentara 1

ZV
zvezdomor
12:14 04.03.2021.

A Fak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije