Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Oliver Frljić odustao od suradnje na projektu EPK u Rijeci

U priopćenju stoji da je Frljić od 2016. godine kao vanjski suradnik bio uključen u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca Doba moći, koji vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. Zajca.
28. rujna 2018. u 20:33 8 komentara 282 prikaza
Oliver Frljić
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Redatelj Oliver Frljić odustao je od suradnje na pripremi kazališnog dijela programa u sklopu projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture nakon što je tvrtka Rijeka 2020 odustala od produkcije predstave grupe Rimini protokoll, što Frljiću nije bilo prihvatljivo, izvijestili su u petak iz te tvrtke.  

Oliver Frljić Ansamblu stajaće ovacije Frljić zvijezda beogradskog Bitefa

Kako je priopćila tvrtka Rijeka 2020, koja vodi projekt EPK, suradnja s Frljićem bila je dogovorena do kraja 2018. godine. U priopćenju stoji da je Frljić od 2016. godine kao vanjski suradnik bio uključen u pripremu dijela kazališnog programa unutar programskog pravca Doba moći, koji vode Rijeka 2020 i HNK Ivana pl. Zajca.

 "U tom dijelu programa trenutačno se radi na definiranju strukture programa i proračuna pojedinih produkcija pa je s tim u vezi predloženo da se odustane od produkcije predstave grupe Rimini protokoll jer se taj projekt nije razvijao u smjeru koji smo očekivali", priopćila je Rijeka 2020.

Asim Ugljen ASIM UGLJEN Hrvatsko kazalište je sramotno, a ako vam je Frljić avangarda onda nemate pojma

 "Oliveru Frljiću to nije bilo prihvatljivo pa je i prije kraja 2018., za kada je najavio odlazak iz projekta EPK, odustao od daljnje suradnje na pripremi kazališnog dijela programa. Prekid suradnje s Oliverom Frljićem neće utjecati na pripreme za realizaciju kazališnih produkcija na najvišoj europskoj razini u sklopu projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture", ističe se u priopćenju.

 "Vjerujemo da će biti prilike za daljnju suradnju između Olivera Frljića i projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture na drugačije načine, onoliko koliko mu to budu dopuštale obaveze koje ima u inozemstvu", zaključuje se u priopćenju.

Oliver Frljić otišao je s dužnosti intendanta HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci u srpnju 2016. s obrazloženjem iz HNK da je u sklopu pripremanja kandidature za Europsku prijestolnicu kulture on jedan od članova riječkog EPK tima zadužen za koncipiranje kazališnog programa.

Priznanje Guardiana Oliver Frljić među pet ključnih europskih redatelja

 "U tom je kontekstu osmišljena suradnja s nekim od najznačajnijih europskih redatelja, skupina i institucija, od kojih posebno treba izdvojiti Rimini protokoll, Jan Lauwersa i Needcompany, Oskarasa Koršunovasa te Krystiana Lupu - imena čiji rad je europska kazališna publika odavno prepoznala i honorirala, redovite goste najznačajnijih europskih festivala i kazališnih kuća. S obzirom na zahtjevnost i ozbiljnost ove programske linije unutar EPK projekta, ali i s obzirom na odgovornost koju zahtijeva funkcija intendanta nacionalnog kazališta, Oliver Frljić svoj će rad u Rijeci nastaviti u okviru projekta Europske prijestolnice kulture", priopćeno je tada.

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • branko-kockica:

  Frljić priprema novu inteligentnu antifašističku predstavu s vađenjem zastave iz anusa pa nema vremena za antifašističku Reku.

 • Avatar Mi sami
  Mi sami:

  Frljiću kada češ napraviti predstavu o 402 hrvatske djece koje su ubile srpske antife u domovinskom ratu?

 • orao21:

  Objesit.