Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠEN INTERLIBER Knjiga i ove godine okupila mnoštvo

Od oštrih kritika do izdavačke euforije

16.11.2008.
u 18:09

Ovo je najbolji Interliber, tvrdi Jakša Depolo, voditelj najvećeg sajma knjiga u državi. Točan broj posjetitelja ne zna nitko jer se ne prodaju ulaznice i evidencije nema. No gužve su se stvarale od ranog jutra. Zemlja gost bio je Izrael, čija se diplomacija bunila što je Kulturni centar Irana prodavao knjigu Henryja Forda “Međunarodni Židov” i tako izreklamirala iranski štand. Sajam je posjetio i Thompson podržavši igre za osmoškolce, ali i predsjednik Mesić zbog knjige o hrvatskim pravednicima.

U sendviču politike i biznisa, neke je izdavače sajam doveo u stanje euforije, neke gurnuo u gubitke. Zdenko Ljevak rekao nam je da je interes za njihove knjige pedeset posto veći nego lani. Dobro su prodavali i poeziju, pa i pjesme Slavka Mihalića. Ivica Prtenjača iz Profila tvrdi da su najtraženije knjige Julijane Matanović, Perišića, Koščeca, Carle del Ponte...

Zoran Filipović iz Zoroa, suizdavač Sabranih djela Danila Kiša smješten u paviljon šest, ima i kritika.

- Okruženi smo igračkama, štandom Ministarstva obrane, UNICEF-a. Štand smo platili 18.000 kuna, što je pola od prometa. Lako izdavačima koji državi prodaju udžbenike za 200 ili 300 milijuna kuna. Oni na Interliberu samo pokazuju moć – kaže Filipović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije