Naslovnica Kultura Kazalište

Novi pop up festival suvremenog plesa i kazališta

Inovativan festivalski koncept, od 13. do 15. listopada u Zagrebačkom plesnom centru koji dovodi ugledne europske umjetnike i premijere međunarodno priznatih hrvatskih umjetnika
21. rujna 2017. u 15:22 131 prikaza
Dance Inn
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/3

U Zagrebu će se od 13. do 15. listopada prvi puta održati Dance Inn – VIKEND FESTIVAL IZVEDBENE UMJETNOSTI, u organizaciji UMJETNIČKE ORGANIZACIJE DE FACTO.

Radi se o međunarodnom tematskom okupljanju s fokusom na SUVREMENU IZVEDBENU UMJETNOST I LIVE ART, koji će se ovisno o svojoj temi udruživati s različitim umjetnicima, umjetničkim kolektivima, institucijama i prostorima kako bi i dubinski i horizontalno obuhvatio širu kulturnu zajednicu u kratkom vremenskom trajanju.

​U ovoj godini, Dance Inn imat će DVA IZDANJA - prvo OD 13. DO 15. LISTOPADA 2017. u suradnji sa ZAGREBAČKIM PLESNIM CENTROM, a drugo OD 8. DO 10. PROSINCA, u suradnji s TEATROM &TD.

Dance Inn | Autor : PROMO Foto: PROMO

Prvi Dance Inn, s temom «PORTRET U PLESU», u Zagrebački plesni centar dovodi 3 plesne predstave:

  • «DVOSTRUKI PORTRET», ekskluzivnu zagrebačku premijeru prije one u Njemačkoj poznate europske umjetnice Isabelle Schad;

  • «LOVE WILL TEAR US APART» najdugovječnija i najuspješnija hrvatska plesna predstava Saše Božića i Petre Hrašćanec, nakon Pariza, Bruxsellea. Milana, Lilea, Dublina i Ljubljane ponovno na zagrebačkoj sceni;

  • «OD TADA DO SADA», izvedba predstave renomiranih hrvatskih plesača i koreografa sa svjetskom karijerom, Aleksandre Janeve Imfeld i Pravdana Devlahovića koji ovim projektom plešu 25 godina svoje karijere.

Također, najavljen je i RAZGOVOR «Portret u suvremenoj umjetnosti», koji će MODERIRATI LEONIDA KOVAČ, a koji će okupiti znanstvenike i stručnjake te studente zagrebačke likovne , plesne i dramske akademije.

«Dance Inn želi mobilizirati plesače, djelatnike u kulturi i performere. Dance Inn ima namjeru svake godine u svega par dana raspraviti i staviti u suodnos suvremeni ples i neku drugu granu umjetnosti, temu, te otvoriti polje za raspravu o stanju umjetničke proizvodnje u izvedbenim umjetnostima, načinima recepcije iste i daljnjim potencijalima povezivanja umjetnika koji djeluju u različitim formatima proizvodnje suvremene umjetnosti», ističe UMJETNIČKI DIREKTOR FESTIVALA - SAŠA BOŽIĆ.

Program i informacije o ulaznicama na WWW.DANCEINN.ORG

Nukleon 18 sati na pozornici Teatra &TD Nukleon - inkluzivna predstava u sklopu 34. tjedna suvremenog plesa ZPC Veljaču posvetite plesu! Refleksija na opus redatelja Pedra Almodóvara u plesnoj izvedbi "Sola" FESTIVAL KAZALIŠTA Brazilci su napravili Čehova kakav se viđa jednom u životu
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan