Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Ministarstvo kulture s pola će milijuna kuna poticati razvoj publike

Zagreb: Ministrica kulture Obuljen-Koržinek održala konferenciju za medije
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
19.09.2017.
u 08:44

Prijave za pilot-projekt u okviru kojega će se osigurati pola milijuna kn za programe koji potiču razvoj publike, raspisan je do 20. listopada

Ministarstvo kulture raspisalo je novi natječaj kojim će s pola milijuna kuna poticati one programe koji potiču razvoj publike u kulturi.

– Riječ je o pilot-natječaju kojim potičemo razvoj publike, što je jedno od ključnih pitanja kulturne politike u cijeloj Europskoj uniji – pojasnila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Najavila je da će Ministarstvo kulture za provođenje Strategije poticanja čitanja čije se donošenje očekuje ovih tjedana koristiti i sredstva Europskog socijalnog fonda, baš kao i za projekt Ruksak pun kulture. A na natječaj za programe za razvoj publike mogu se prijaviti sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost u kulturi na području Hrvatske. Natječaj je otvoren do 20. listopada ove godine, a prema riječima voditeljice projekta Maje Zrnčić, Ministarstvo će dodjeljivati sredstva u rasponu od 20.000 do 50.000 kuna. Sve prijave razmotrit će posebno stručno povjerenstvo čije je sastavljanje u tijeku, a posebna će pažnja biti posvećena programima koji se odnose na ranjive skupine poput djece, mladih i starijih.

Zagreb: Ministrica kulture Obuljen-Koržinek održala konferenciju za medije
1/11

– Naša je ideja da natječaj bude nekoliko mjeseci odmaknut od rezultata Javnog poziva za financiranje programa u kulturi, tako da se sredstva mogu koristiti kao komplementarna i da se kroz poziv dodatno uloži kako bi se privukla publika – dodala je ministrica.

Komentara 3

AR
Artukovic
10:58 19.09.2017.

Sad se vec izmisljaju natjecaji samo da se podjeli lova manjinama i crvenima.Cuj ovo....poticati razvoj publike.Jel moze gluplje i prozirnije.Ajmo Romi,Srbi iz ruralnih podrucja.....javno citati knjige na Leskovoj ledini ili slusati neku simfoniju kod Ragiba u kafani.

Avatar Drago2603
Drago2603
11:40 19.09.2017.

Evo daj meni ja prvi ću ići na sve predstave i manifestacije !

GO
goran2hr
10:23 20.09.2017.

Presmiješno.. Koje "morske" ideje. Samo iznos je premali. Trebalo bi to pomnožiti sa bar još 100 puta, pa da vidiš kulture. Nije im palo na pamet da se zapitaju, da nije problem u kupcu, nego u njihovoj robi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije