Naslovnica Kultura 43. Dani satire Fadila Hadžića

Nikolaj Koljada: Murlin Murlo

Murlin Murlo, diplomska predstava studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva, igrat će 8. lipnja u kazalištu Kerempuh na 43. Danima satire Fadila Hadžića.
15. svibnja 2019. u 14:17 0 komentara 13 prikaza

Murlin Murlo ruskog dramatičara Nikolaja Koljade postavljen je kao diplomska predstava studenata glume Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva. Ovaj se poznati komad bavi životima četvero mladih ljudi koji egzistiraju u posttranzicijskom razdoblju, odnosno u onome što je ostalo od nekadašnjeg sovjetskog imperijalizma. Radnja se odvija u provincijskom gradiću Sipilovsk gdje likovi nemaju priliku za zdrav razvoj. Želja za metropolom, Moskvom, boljim životom, gotovo je čehovljevski prikazana. Okolnosti ih samo gaze, a dvije sestre Olga i Ina ugledaju spas u novom podstanaru Alekseju. Koljada u stilu odlazi ekstremno u kreiranju ljudskih sudbina, daje notu sablasnog, gangrenozno prosipa ljudsku srž na pladanj. Murlin Murlo je priča o nama i o još jednom beznadežnom kriku za boljim sutra.

 | Autor :

Redatelj i mentor: Alen Muratović

Scenografija: Osman Arslanagić

Kostim: Belma Žiško

Plakat: Ismar Žalica

43. DANI SATIRE Festival srednjih godina u Kazalištu Kerempuh

Igraju:

Olga: Aneta Grabovac

Ina: Nadine Mičić

Aleksej: Filip Radovanović

Miša: Kemal Rizvanović

rafting
Blic intervju
Rafting instruktor i bivši reprezentativac Kelemen: Što sve treba znati o pustolovinama na rijekama

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.