Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upitni motivi

Netflix je kupio svoje prvo kino, što to znači za budućnost filma?

Foto: wiki
26.11.2019.
u 14:37

Nakon zatvaranja kultnoj newyorškog kina "Paris", Netflix je odlučio spasiti taj filmofilski raj i iznajmiti ga.

Nakon 70 godina rada, u kolovozu je zatvoreno kultno newyorško kino "Paris", na Manhattanu. Kako bi ga spasio od propadanja, kupila ga je kompanija Netflix

- Nevjerojatno smo ponosni što možemo očuvati ovu povijesnu newyoršku instituciju i nadamo se da će i dalje biti dom filmoljupcima - rekao je programski urednik Netflixa Ted Sarandos.

Neobično je to, mnogi su primjetili, što je tvrtka koja je revolucionizirala gledanje filmova iz udobnosti vlastitog doma, odlučila otvoriti svoju kino-dvoranu. Međutim, ostaje nam vidjeti koje su im namjere s prostorom tog poznatog kina. Za sada, zna se da će se u kinu održati premijera filma "Marriage Story", koji je za Netflix režirao Noah Baumbach, a najavljeno je da će se i dalje koristiti za premijere i svečane događaje. 

Svakako, ovo predstavlja nov i uzbuljiv smjer u kojem se kreće filmska industrija nakon što su mnoge velike produkcijske kuće izrazile neslaganje s nominacijama Netflixovih filmova za nagrade Američke filmske akademije, posebice Oscar, i to s razlogom da tehnologijom streaminga uništava kino distribuciju. Ipak, prošle godine upisali su se u filmsku povijest filmom "Roma" Alfonsa Cuarona, koji je osvojio čak tri zlatna kipića. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije