Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika anketa

Ankica Lepej, Vesna Balenović... koje hrvatske zviždače želite vidjeti na filmu?

Foto: PIXSELL
21.11.2019.
u 15:41

Glasujte u anketi Večernjeg lista - kojeg biste zviždača željeli vidjeti na filmskom platnu?

Dosadašnji zviždači su u Hrvatskoj slično završavali. Svi su nakon istupa u javnosti dobili otkaz, doživjeli salvu uvreda, no neki su na kraju sudskim putem dočekali povratak na radna mjesta. O kojem od njih biste voljeli gledati filmsku priču?

Ankica Lepej - prije 20 godina kao službenica Zagrebačke banke otkrila je na računima Tuđmanovih 200.000 tadašnjih maraka neprijavljenih u imovinskoj kartici, a kasnije se priča rasplela i kamo su išle donacije Zaklade “Naša djeca”, koju je vodila Ankica Tuđman. Dobila je otkaz zbog otkrivanja poslovne tajne.

Vesna Balenović - 2001. dobila je otkaz u Ini jer je neke od čelnih ljudi kompanije optužila za kriminal težak 100 milijuna dolara. Uz otkaz, uslijedili su mučni sudski procesi koji nisu svi išli u njezinu korist. Godine 2013. prosvjedovala je ispred Ine tražeći da je se vrati na posao jer je DORH 2011. priznao da su navodi kaznene prijave koju je podnijela točni. Uglavnom, nikad nije vraćena na posao.

Jasmina Jovev - svrgnula je s političkog trona dugogodišnju županicu Marinu Lovrić Merzel. Ona je jedna od zviždača koji su uspjeli dočekati i istjerati pravdu sudskim putem. Vratili su je na posao, no ne na mjesto rada u županijskoj upravi. Merzel je uhićena u travnju 2014. Optužena je za niz kaznenih djela uključujući i primanje mita.

Dr. Srećko Sladoljev - otkrio je da je Imunološki zavod naručio neregistrirano cjepivo protiv gripe vrijedno 330 mil. kuna. Planiralo se cijepiti oko 1,5 mil. građana protiv svinjske gripe, no većina cjepiva je propala.

Zrinka Paladino - kao zamjenica pročelnika za zaštitu spomenika u Zagrebu otkrila je da je Tomislav Horvatinčić mimo pravila dobio dozvole za svoje terase. Otkrila je još nekoliko afera.

Ključne riječi

Komentara 4

VO
volina
17:32 21.11.2019.

Ja bih radije vidio Bandića u zatvoru.

PR
Princeza
18:08 21.11.2019.

Ni jednu.

DA
DarthVader
18:39 21.11.2019.

Ni jednu, pogotovo ne Ankicu Lepaj. Najbolje bi bilo da ju se Lepni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije