Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Natječaj FEKP-a za najbolju kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'

Tema ovogodišnjeg natječaja je: ‘Što imaš u džepu?’. Pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost: ti nam je ispričaj.
09. travnja 2014. u 17:59 0 komentara 706 prikaza
FEKP
Foto: VL

13. Festival europske kratke priče, koji će se održati od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, pokreće natječaj za kratku priču 'FEKP & In Your Pocket!'. Natječaj je otvoren od 15. travnja, a zatvara se 15. svibnja u ponoć. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Kriteriji natječaja:

• Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu

• Natječaj je javan

• Maksimalna duljina priče je 10.000 znakova s proredom

• Times new roman, 12 točaka, prored 1,5

• Na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod

Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: ‘Što imaš u džepu?’, a pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost: ti nam je ispričaj.

Priče se šalju isključivo na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org u formatu wordu (formati .docx ili .doc). Natječaj je javan. Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt. U naslov e-pošte molimo napisati: Za natječaj FEKP & In Your Pocket, (Ime priče), ime i prezime autora

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:

1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija. Prva nagrada uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Pobjedničku priču će autor čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce. Druga nagrada uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

3. Nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali. Treća nagrada uključuje put i smještaj za nagrađenog autora. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.

Autori koji uđu u finale (Short list) će biti obaviješteni. Short list će se kreirati ovisno o broju pristiglih radova. Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20:30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD u Zagrebu.

Tamara Boroš
Neponovljiva Boroš
Otkrivamo gdje je danas heroina koja je ispisala hrvatsku povijest i potom teško oboljela
PPD
Mijenjamo navike
Solidarnost i dobra djela trebaju nam ostati prioriteti: PPD bolnicama donirao vrijedna sredstva
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.