Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka premijera

Nakon 40 godina Vitez se oprostio od pozornica!

vitez
31.10.2009.
u 00:11

Ni prvi ni zadnji put da čestitam obljetnice. Ali Vitez je svojih 40 godina ispunio za desetoricu, kazao je Goran Grgić

Povlačim se! Svega mi je dosta! – vikao je Sir, glavni lik “Garderobijera” čija se premijera sinoć održala u Histrionskom domu.

Isto to kaže i Zlatko Vitez koji se nakon 40 godina rada povukao iz glume i pozornice prepustio mlađima.

– To nije bijeg, nego je naprosto tako. Nakon toliko godina rada čovjek treba reći – bilo je dosta. Još ću se motati u organizaciji dok ovi mladi ne stasaju – kazao je Zlatko Vitez.

I baš kako je u predstavi tražio da se o njemu govori lijepo, tako su i uzvanici nakon predstave sipali lijepe riječi, ali prisjetili su se i Vitezovih grijeha.

– Iako nas je tolikih godina psovao, vikao na nas, tek su neki uspjeli shvatiti da nas doista voli – rekla je Anja Šovagović-Despot.

Glumci su pogledavali hoće li se pojaviti Žarko Potočnjak i Minja Majurec koji su već tijekom prvih proba ispali iz postave.

– Rado bih došao, ali dokasna sam snimao “Najbolje godine” – opravdao je svoj nedolazak Žarko Potočnjak, Vitezova dugogodišnja desna ruka.

Za obilježavanje važne obljetnice i za njegovo “zbogom” glumi “Garderobijer” nije odabran slučajno. Predstava redatelja Joška Juvančića prije svega je hommage kazalištu i ljudima koji svoj život ulažu u kazalište, govori o kazališnom zajedništvu i kao takva prava je za Histrion.

– Ni prvi ni zadnji put da nekome čestitam obljetnicu, no Vitez je svojih 40 godina ispunio za desetoricu – rekao je Goran Grgić, predsjednik HDDU-a.

Uz Viteza su u “Garderobijeru” zaigrali Draško 
Zidar, Vanja Matujec, Branka Cvitković i Tara Rosandić.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
damirtankovic
01:28 31.10.2009.

Sad bi mogel za ministra umjesto Polančeca ! HAHAHAHA !!!

RO
romictea
12:52 31.10.2009.

A zamislite tek da je drIvo bio 40 godina na celu HR. gdije bi nam bio kraj, u nekoj crnoj rupi koja bi progutala cijelu Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije