Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Najviše bodova pjesmi 'Ne damo te pismo naša' klape Intrade

27. veljače 2009. u 22:23 9 prikaza

Tomislav Bralić & klapa Intrade, Ivo Gamulin Gianni, Mario Battifiaca, Feminem, Dražen Žanko i Čager Zoc imena su šest najboljih, koji su večeras u Opatiji osvojili srca gledatelja pred malim ekranima, i samim time njihove glasove. Njih ćemo u subotu gledati u borbi za pobjedničko mjesto Dore, dok su preostali izvođači najavili tulum do ranih jutarnjih sati.

Galerija: Polufinalna večer Dore 2009.

Kako su to voditelji iz Kristalne dvorane Nevena Rendeli i Duško Čurlić najbolje dočarali 'oni koji su tu od stoljeća sedmog i oni koji tek staju na glazbene noge' rame uz rame predstavili su svoje pjesme žiriju i publici na polufinalnoj večeri ovogodišnje Dore.

Svih četrnaest skladbi, a društvo je uistinu bilo šaroliko, izabrane su na javnom natječaju a za odabir najboljih bilo presudno telefonsko glasanje gledatelja. Dok su, pak gledatelji glasali, publiku u dvorani zabavljali su pobjednici Eurosonga 1976. Brotherhood of men, bend koji već 37 godina zajedno nastupa i stvara, a Hrvatsku su ovom prilikom prvi puta posjetili. Naravno među ostalima su izveli i svoju pobjedničku pjesmu„Save Your kisses for me“.

Uz tandem Rendeli-Čurlić koji je vodio program u dvorani, pozadinski štih onoga što se odvijalo iza pozornice u green roomu vjerno su gledateljima prenijele Iva Šulentić i Ida Prester.

Pjesma Eurovizije 2009. održat će se 16. 5. u Moskvi u Rusiji, zahvaljujući Dimi Bilanu, prošlogodišnjem pobjedniku Eurosonga 2008., i pjesmi "Believing". Tko će nas predstaviti tamo u drugoj polufinalnoj večeri 14. svibnja 2009. saznat ćemo već sutra. (mbb)

Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih