Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perforacije

Najbolje s domaće nezavisne scene za strane producente

Perforacije
Perforacije
20.10.2011.
u 15:51

Nakon otvaranja u Rijeci, festival počinje i u Zagrebu, gdje nas očekuju izvedbe Olivera Frljića, Miljane Babić, Ivice Buljana, Grupe ABS...

U četvrtak je počeo u Rijeci, a sada, u petak, počinje i zagrebački dio festivala Perforacije, možda jedinog koji na jednom mjestu ujedinjuje čitavu domaću nezavisnu izvedbenu scenu.

Bok uz bok tu se predstavljaju iskusni umjetnici poput Branka Brezovca, Željka Zorice i Ivice Buljana, Nataše Rajković i Bobe Jelčića, ali i mlađi autori poput Olivera Frljića, Matije Ferlina, Petre Kovačić, Petre Zanki i Tee Tupajić.

Opet ekologija

Fokus festivala ponovno je na ekološkim temama, kojima se u plesnoj predstavi „Nafta ili matrica znanja" (kojom je u Rijeci otvoren program) bave mladi Brazilci Ane Catarine Vieire i Angela Madureira u suradnji sa šest hrvatskih plesača.

Među najzanimljivijim događanjima na festivalu ponovno će biti Noć performansa, na kojoj će se ove godine održati sedam izvedbi.

Najvažniji segment Perforacija sigurno je showcase hrvatske nezavisne scene, zbog kojega je u Zagreb potegnulo četrdesetak selektora iz europskih metropola u potrazi za istočnoeuropskim izvedbenim talentima za svoje programe.

Mnoštvo Francuza

Čak 19 ih dolazi iz Francuske, gdje se priprema hrvatska kazališna sezona, a nezavisnim umjetnicima puno će značiti prilika da se predstave tamošnjim producentima, kojima se službenim institucionalnim kanalima najčešće nude samo repertoarne predstave zagrebačkih kazališta.

U međunarodnom dijelu programa, kao i u domaćem, ponovno su stalni, već predstavljani gosti Perforacija poput slovenske grupe Via Negativa te performerice Male Kline.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije