Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knjige i zdravlje

Nagrada Biser mudrosti Julijani Matanović i dr. Anki Dorić

Biser mudrosti,JulijanaMatanović, dr. Anka Dorić
arhiva VL
02.02.2012.
u 15:45

Knjiga "One misle da smo male" dosad je nagrađena nacionalnim književnim nagradama “Kiklop” i “Anto Gardaš” te regionalnom nagradom za dječju književnost “Mali princ”

Nagrada "Biser mudrosti za prevenciju raka vrata maternice“ Europske udruge raka vrata maternice ECCA dodijeljena je na današnjoj konferenciji za medije u Društvu hrvatskih književnika autoricama knjige za mlade "One misle da smo male“ (Mozaik knjiga, 2010.) prof. Julijani Matanović i dr. Anki Dorić te uredniku knjige Zoranu Maljkoviću.

Književnica Julijana Matanović istaknula je da se u početku pomalo plašila teme jer joj nije bila bliska, a do sada nije imala iskustva s pisanjem za ovako mladu publiku, međutim u konačnici je zadovoljna postignutim. Posebno se trudila da likovi djece imaju uvjerljive životne preokupacije te da govore jezikom kakvim mladi uistinu govore. Liječnica Anka Dorić kroz knjigu je prenijela osnovne informacije o infekciji HPV-om i raku vrata maternice. Zajednička knjiga "One misle da smo male" do sada je nagrađena nacionalnim književnim nagradama “Kiklop” i “Anto Gardaš” te regionalnom nagradom za dječju književnost “Mali princ”.

Urednik knjige Zoran Maljković istaknuo je da je knjiga "One misle da smo male" objavljena nedavno u trećem izdanju, a ovaj književno-stručno-medicinski uradak ima posebnu javno-zdravstvenu vrijednost jer je prvo djelo te vrste objavljeno u suvremenoj domaćoj literaturi za mlade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije