Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Nagrada Biser mudrosti Julijani Matanović i dr. Anki Dorić

Knjiga "One misle da smo male" dosad je nagrađena nacionalnim književnim nagradama “Kiklop” i “Anto Gardaš” te regionalnom nagradom za dječju književnost “Mali princ”
02. veljače 2012. u 15:45 0 komentara 38 prikaza
Biser mudrosti,JulijanaMatanović, dr. Anka Dorić
Foto: arhiva VL

Nagrada "Biser mudrosti za prevenciju raka vrata maternice“ Europske udruge raka vrata maternice ECCA dodijeljena je na današnjoj konferenciji za medije u Društvu hrvatskih književnika autoricama knjige za mlade "One misle da smo male“ (Mozaik knjiga, 2010.) prof. Julijani Matanović i dr. Anki Dorić te uredniku knjige Zoranu Maljkoviću.

Književnica Julijana Matanović istaknula je da se u početku pomalo plašila teme jer joj nije bila bliska, a do sada nije imala iskustva s pisanjem za ovako mladu publiku, međutim u konačnici je zadovoljna postignutim. Posebno se trudila da likovi djece imaju uvjerljive životne preokupacije te da govore jezikom kakvim mladi uistinu govore. Liječnica Anka Dorić kroz knjigu je prenijela osnovne informacije o infekciji HPV-om i raku vrata maternice. Zajednička knjiga "One misle da smo male" do sada je nagrađena nacionalnim književnim nagradama “Kiklop” i “Anto Gardaš” te regionalnom nagradom za dječju književnost “Mali princ”.

Urednik knjige Zoran Maljković istaknuo je da je knjiga "One misle da smo male" objavljena nedavno u trećem izdanju, a ovaj književno-stručno-medicinski uradak ima posebnu javno-zdravstvenu vrijednost jer je prvo djelo te vrste objavljeno u suvremenoj domaćoj literaturi za mlade.

sprovod za 30 ljudi
Svijet se danas oprašta od princa Philipa: Kraljica naredila da se braća Harry i William razdvoje
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.