Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PagArtFestival

Na Pagu počinje festival muzike i riječi

A.Vilegžanin
15.07.2021.
u 11:05

PagArtFestival održava se od 1. do 12. kolovoza, a u planu je nekoliko koncerata te jedan glazbeno-scenski projekt.

PagArtFestival održat će se i ovoga ljeta, s 4 događaja u periodu od 1. do 12. kolovoza. Pored koncerata ozbiljne glazbe, u planu je i jedan glazbeno-scenski projekt. 

Festival će započeti tradicionalnim recitalom Lovre Pogorelića, pijanista i umjetničkog voditelja festivala, koji će u crkvi sv. Frane svirati grandiozne i rijetko izvođene Transcendentalne etide F. Liszta.

Slijedi predstava „Svila“ prema djelu slavnog Alessandra Baricca, u adaptaciji i režiji Filipa Šovagovića, uz originalnu glazbu beogradske skladateljice Katarine Ranković koja će i sama svirati klavir i koristiti elektroniku. Ljepotu i poetičnost Bariccovih riječi izvodit će glumci Goran Grgić, Fabijan Komljenović, Ana Pogorelić i Luna Pilić. Predstava će se izvoditi u Gradskoj Kuli Skrivanat.

U Starom Gradu Pagu, najomiljenijem prostoru publike PagArtFestivala, nastupit će flautistica Renata Penezić uz gitarsku pratnju Darka Petrinjaka, s programom od Vivaldija da Papandopula i Gorana Listeša.

Festival će završiti u crkvi sv. Frane predstavljanjem mladog pijanista Arsena Dalibaltayana, koji će uz djela Beethovena, Chopina i Liszta izvesti i jednu skladbu Blagoja Berse.

Unatrag više od 20 godina PagArtFestival odnjegovao je izuzetno ozbiljnu publiku, polažući prije svega na ozbiljnost programa i izvedbe, držeći čvrsto svoj umjetnički integritet, jer, citirajući Reya Bradburyja „svijet je lud i bit će još luđi ako dopustimo da se manjine, bili to patuljci ili divovi, orangutani ili dupini, pronuklearci ili zaštitnici voda, prokompjuterolozi ili neoludisti, tupavci ili mudraci, počnu petljati u estetiku.“ 

PagArtFestival podržavaju Ministarstvo kulture, Zadarska županija, Grad Pag, Turističke zajednice Grada Paga i Zadarske županije kao i čitav niz privatnih donatora te Župni ured Grada Paga. Odvija se u produkciji i organizaciji Umjetničke organizacije  i kazališne družine „Lovro&Nina“.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije