Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTNIK OSMI, FILM PETI

Mladi redatelj reklamnih spotova režira novog 'Aliena'

28.05.2009.
u 14:30

Redatelj videobrojeva i reklamnih spotova Carl Erik Rinsch odabran je da režira novi film iz serijala "Alien". Remakeovi uspješnih filmova starih trideset godina obično ispadnu jako loši, pa prva vijest da će novi film biti povratak konceptu "jedan svemirski brod i jedno čudovište" nije mirisala na dobro, odnosno previše je smrdjela na loš remake, ali su dodatni detalji znatno poboljšali cijelu stvar.

Naime, ovaj put bi se moglo raditi više o prednastavku nego remakeu, i cijela stvar bi trebala biti priča o tome kako su alienova jaja s tzv. facehiggerima unutra dospjela na LV-426 gdje ih je zatekla posada "Nostroma". Doduše, to znači da ovaj put neće biti Sigourney Weaver, ali će zato biti Ridleyja Scotta, i ne samo njega.

Taj novi film trebali bi producirati braća Scott, i Tony i Ridley, a upravo je Ridley odabrao redatelja koji, kao i on kad je davnih sedamdesetih režirao prvog "Aliena", ima veliko iskustvo u snimanju reklama. Od 14. godine Rinsch je studirao na filmskoj akademiji USC (University of South California, gdje je režiju diplomirao između ostalih i G. Lucas), sa 21. godinom bio je najmlađi fotograf časopisa Rolling Stone, a nakon studija umjetnosti na cijenjenom sveučilištu Brown ušao je u svijet reklamnih spotova.

Za Ridleyjevu agenciju RSA Rinsch režirao je niz sjajnih reklama (McDonalds, Nestle, Toyota, Sony, Tampax itd.), od kojih dvije možete pogledati ovdje:

Doduše, po tom spotu za Saturn on bi prije bio pogodan za "Terminatora" nego za "Aliena", ali zato pogledajte ovaj spot za kupaonice:

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije