Naslovnica Kultura Knjige

Miljenko Jergović u Poljskoj osvojio nagradu Angelus

Nagrada se dodjeljuje za najbolje djelo objavljeno u Poljskoj, a u konkrenciju ulaze knjige pisaca iz dvadeset i jedne zemlje srednje Europe
20. listopada 2012. u 21:40 2 komentara 7 prikaza
'kultura zagreb, hotel palace, 02.10.06. ziri nagrade vecernji - vbz ,,  snimio Patrik Macek Miljenko jergovic'
Foto: 'Patrik Macek'

Roman \"Srda pjeva u sumrak na Duhove\" hrvatskog pisca Miljenka Jergovića osvojio je u poljskom gradu Wroclawu uglednu nagradu Angelus. Uz skulpturu autor je dobio i 150.000 poljskih zlota.

Nagrada se dodjeljuje za najbolje djelo objavljeno u Poljskoj, a u konkrenciju ulaze knjige pisaca iz dvadeset i jedne zemlje srednje Europe. Do sada su nagradu Angelus dobivali književnici kao što su Josef Škvorecki, Peter Esterhazy, Jurij Andruchowycz...

Svečanost dodjele nagrade obavljena je u Operi u Wroclawu, gradu koji će 2016. biti europska prijestolnica kulture.

VIP izdvaja za Vas

  • katasteko:

    Da nije i tamo nesto brbljao protiv Hrvatske ??? To pali u 21 zemlji srednje Europe. Nisam znao da srednja Europa ima toliko drzava. (Mozda zemalja ima) Jergovica znam samo po tome da pljuje na sve sto nosi pridjev hrvatsko. ... prikaži još! Potrudit cu se da mu to djelo nekako procitam ,ako budem mogao do kraja.

  • EndemskaVrsta:

    Pročitao... vrlo osrednje djelo, na jednako razini kao 'Dvori od oraha', 'Ruta Tannenbaum'... nema priče! Beskonačni nizovi lijepih rečenica, krasan jezik, dojmljive slike, ali nigdje drame. Bojim se da Jergović neće više nikada napisati 'Sarajevski Marlboro' - tu je bio ... prikaži još! upravo sjajan. Mislim da je nagrađen za cijeli dosadašnji opus, koji, brojem naslova, zaista jest impresivan. (Inače, hrvatska bi kulturna javnost trebala imati snage promatrati ga kao pisca, a ne ignorirati stoga što ima 'kontroverzna' stajališta o mnogim političkim pitanjima. Krleža je bio nevinašce, jel' da? A notorni Budak???)